Studeren anno 2021 en in de toekomst

Dat de toenemende digitalisering van invloed is op je werk als financieel dienstverlener, hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Je hoort het overal en merkt het ook in je dagelijkse werkzaamheden. En dus is je blijven ontwikkelen absolute noodzaak in ons vakgebied. Maar ook de manier van leren verandert. We werken steeds meer online aan onze ontwikkeling en zijn steeds minder gebonden aan een vaste locatie, zoals het klaslokaal. Daarom kun je bij NIBE-SVV naast onze klassikale lessen ook kiezen voor verschillende online studievarianten.

Virtual classroom: het klaslokaal van de toekomst

In onze virtual classroom studeer je vanuit huis, met alle voordelen van klassikaal onderwijs. Je krijgt live les van een docent en studeert samen met andere studenten, waardoor je ook van elkaar kunt leren. Vragen stellen, samenwerken en discussiëren gaat net als in een gewoon klaslokaal, maar je hoeft er niet de deur voor uit. Zo bespaar je tijd en reiskosten en draag je meteen je steentje bij aan het verminderen van CO2-uitstoot.

E-learning: zelfstandig studeren op jouw moment

Heb je behoefte aan meer flexibiliteit? Dan is e-learning een goede keuze. Hierbij studeer je geheel zelfstandig op een door jou gekozen plaats en moment. Even in de trein een module volgen? Geen probleem! Hierdoor is dit onze meest flexibele studievariant. Uiteraard sta je er ook bij e-learning niet alleen voor en kun je al je vragen stellen aan een docent op afstand. Zo profiteer je dus van maximale flexibiliteit, zonder in te leveren op kwaliteit. 

Online leeromgeving: alles over jouw opleiding op één plek

Wanneer je een opleiding bij ons volgt (zowel klassikaal als op afstand), krijg je toegang tot je eigen online leeromgeving. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor het volgen van jouw opleiding. Denk bijvoorbeeld aan studiedata, lesmateriaal en opdrachten, maar ook de mogelijkheid om te communiceren met je docent en medestudenten. Zo heb je alles voor je studie altijd binnen handbereik.

Gaat het klaslokaal verdwijnen?

Nee, zeker niet. Niet iedereen leert op dezelfde manier en dus zullen er altijd studenten zijn die de voorkeur geven aan klassikaal onderwijs boven studeren op afstand. Daarnaast leent ook niet elke opleiding zich even goed voor een online variant. Waar mogelijk bieden wij je de keuze uit de verschillende varianten, zodat jij zelf kunt bepalen welke manier van studeren het best bij jou past.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant

Op Woensdag, 13 December, 2023, 10:55

Duurzaamheid in de financiële sector: een onmisbare trend voor 2024

Vorige maand bespraken we de top 7 trends in de financiële dienstverlening, waarvan duurzaamheid er één is. Het blijkt een onmisbare trend te zijn. Hoewel er al jaren aandacht wordt besteed aan ESG en duurzaamheid, wijst de website Duurzaam Ondernemen erop dat de sector nog steeds voor aanzienlijke uitdagingen staat.

Lees verder
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!