SAR en NVGA starten Register Gevolmachtigd Agent (RGA)

Sinds 1 september heeft de volmachtbranche een Register Gevolmachtigd Agent (RGA).  Iedereen met een volmachtdiploma, zowel gevolmachtigden als medewerkers van verzekeraars, kunnen zich in dit register laten registreren bij de Stichting Assurantie Registratie (SAR). Tegelijkertijd is in samenwerking met NIBE-SVV ook een nieuwe GA-opleiding ontwikkeld.

Aanleiding

In de zomer van 2016 besloot de minister van Financiën de volmachtmodule niet meer op te nemen in het Wft-vakbekwaamheidsbouwwerk. De NVGA en de SAR  besloten toen om nauw samen te werken aan de oprichting van een erkenningsregeling voor Gevolmachtigd Agenten, om op deze wijze te voorzien in het transparant vastleggen en onderhouden van het deskundigheidsniveau.
Dit heeft geresulteerd in een nieuwe GA-opleiding in samenwerking met NIBE SVV en de oprichting van een Register Gevolmachtigd Agent (RGA) van de SAR.

Wie komen in aanmerking?

Alle diplomahouders van het oude GA-diploma kunnen zich bij deze erkenningsregeling aansluiten. Voor houders van het oude GA-diploma geldt tot 1 juli 2018 een overgangsregeling. Zij kunnen zich op basis van dit diploma aanmelden voor het RGA. Degenen die het nieuwe diploma behalen, kunnen zich vanaf dat moment inschrijven. Voor dagelijks leidinggevenden van de NVGA-kantoren is inschrijving in het register verplicht.

Nieuwe GA-opleiding

De nieuwe GA-opleiding sluit geheel aan bij de huidige praktijk en start als een 3-daagse klassikale opleiding. Op een later moment komen ook een avondopleiding en een E-learningvariant beschikbaar. Alle onderdelen van het volmachtbedrijf komen aan bod. De opleiding is praktisch ingestoken. Hoe je als GA een volmachtbedrijf leidt, staat in de opleiding centraal. De aandacht gaat hierbij uit naar alle processen en de diverse betrokken partijen in en buiten de keten.
 
Vanaf medio oktober is de nieuwe GA-opleiding beschikbaar in het open aanbod van NIBE-SVV. Het eerste startmoment van de opleiding is in februari 2018.
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met productmanager Aart Verrips via e-mail: AVerrips@nibesvv.nl of telefoon: 06 2025 3216.

PE

Gekoppeld aan de inschrijving in het Register zullen deelnemers jaarlijks moeten deelnemen aan een PE-programma.

Meer informatie

Andere relevante opleidingen bij NIBE-SVV:

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!