Het nieuws van NIBE-SVV

Op Donderdag, 8 Februari, 2024, 11:35

De to do’s voor de financiële sector na de klimaattop in Dubai

In een eerdere Nieuwsbreak over de Dubai klimaattop 2023 las je een samenvatting van de klimaattop. Dit artikel gaat dieper in op de afspraken die zijn gemaakt en belangrijk zijn voor de financiële sector. Want het is duidelijk: de financiële wereld moet aan de bak. Ontdek de belangrijkste akkoorden en voorbeelden voor financiële dienstverlener om de CO2-uitstoot versneld te verlagen.
Lees verder

Op Donderdag, 8 Februari, 2024, 11:24

Hoe staat het nu met de Wet kwaliteit incassodienstverlening?

Al eerder las je dat de invoering van de Wet kwaliteit incassodienstverlening (Wki) uitgesteld is tot 1 maart 2024. En recentelijk is besloten om de streefdatum uit te stellen naar 1 april 2024. Wat wel duidelijk is: deze wet komt er en heeft een grote impact op de incassodienstverlening. Daarom vroegen we Robbert Goossens, secretaris bij Stichting NowID, om zijn licht te laten schijnen op de wet en wat dit met zich meebrengt voor incassobureaus, advocaten, deurwaarders en andere incassodienstverleners. Ontdek wat de wet voor jou betekent en hoe je je er het beste op voorbereidt.
Lees verder

Op Maandag, 5 Februari, 2024, 11:15

Wegwijs in veranderend pensioenland met de opleiding Pensioenpraktijk

Naar aanleiding van de veranderingen op pensioengebied is onlangs de opleiding Pensioenpraktijk volledig vernieuwd door Yvonne Bloem en Ruud van Kraaij – gepassioneerde pensioenexperts. Hierover spraken we al uitgebreid met Ruud. Nu vroegen we Ruud weer het hemd van het lijf, maar dan nu over deze veranderingen en wat de Wet toekomst pensioenen (Wtp) met zich meebrengt. En hoe de opleiding hierop aansluit. Vol enthousiasme neemt Ruud je mee op reis door pensioenland. Hij vertelt over de transitie waar we met z’n allen nu inzitten en hij licht een tipje van de sluier op over wat je mag verwachten van de opleiding. 
Lees verder
Aanmelden nieuwsbrief
Meld je aan voor de Nieuwsbreak en ontvang maandelijks het laatste nieuws van de financiële sector in jouw mailbox.