Duurzaamheid in de financiële sector: een onmisbare trend voor 2024

Vorige maand bespraken we de top 7 trends in de financiële dienstverlening, waarvan duurzaamheid er één is. Het blijkt een onmisbare trend te zijn. Hoewel er al jaren aandacht wordt besteed aan ESG en duurzaamheid, wijst de website Duurzaam Ondernemen erop dat de sector nog steeds voor aanzienlijke uitdagingen staat. Bovendien blijkt uit het Trendzicht 2024 rapport van de AFM dat duurzaamheid een cruciale trend is voor het komende jaar.

3 belangrijke duurzaamheidstrends volgens trendzicht 2024 (AFM)

  1. Versterkte maatschappelijke en politieke drang

De druk vanuit de samenleving en beleidsmakers om financiële markten te versnellen in hun duurzaamheidstransitie neemt alleen maar toe. Dit stimuleert financiële organisaties om duurzaamheid als een kernelement mee te nemen in al hun besluitvormingsprocessen.

  1. Versnelling duurzaamheidstransitie

Financiële organisaties zullen zich genoodzaakt voelen om innovatieve en drastische stappen te zetten om de snelheid van de transitie naar duurzaamheid te verhogen. Ze moeten duurzaamheid centraal stellen in hun bedrijfsstrategieën vanwege het groeiende bewustzijn van vertragingen in deze overgang.

  1. Toename duurzaamheidswetgeving

De nieuwe wetgeving zal de transparantie omtrent duurzaamheid vergroten en dwingt de financiële sector tot nauwkeuriger rapporteren en het hanteren van strengere normen voor duurzame investeringen en praktijken.
Meer weten? Bekijk het volledige Trendzicht 2024 rapport van de AFM.

Hoe speelt NIBE-SVV op duurzaamheid in?

Door verschillende actuele duurzaamheidsopleidingen aan te bieden. Denk bijvoorbeeld aan Awareness Duurzaamheid. Een korte training voor elke financieel dienstverlener die zijn bewustzijn over de betekenis van duurzaamheid wil vergroten.

ESG-maatwerk in samenwerking met partnerlabels

Door samen te werken met verschillende partnerlabels van Salta Group, bieden we op maat gemaakte opleidingen aan over ESG en duurzaamheid. Salta Group plaatst ESG ook hoog op de agenda en heeft daarom een speciaal kenniscentrum en opleidingsplatform opgericht voor ESG. Neem een kijkje op ESGkennis.nl om het zelf te zien.

Overige relevante linkjes

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!