Duurzaamheid & ESG

Op Vrijdag, 8 Maart, 2024, 12:16

Kees Dullemonds visie op de klimaattop Dubai en duurzaamheid in de verzekeringsbranche

Al eerder heb je de to do’s voor de financiële sector na de klimaattop in Dubai kunnen lezen. En ook de samenvatting van de klimaattop. Voor het laatste artikel van dit drieluik spraken we Kees Dullemond, de gedreven directeur van INSVER (Instituut Verduurzaming Verzekeringsbranche). Hoe kijkt hij naar de akkoorden van de klimaattop en de impact die dit op de financiële wereld heeft? Kees is hier heel duidelijk over: ‘We maken mooie stappen, maar er is nog echt wel werk aan de winkel. We zijn ons er steeds meer van bewust waar de problematiek ligt. Zonder de klimaattop en de aandacht op wereldniveau eromheen zouden we veel minder hebben bereikt. Tegelijkertijd ben ik me ervan bewust dat het nog te langzaam gaat.’ 
Lees verder

Op Donderdag, 8 Februari, 2024, 11:35

De to do’s voor de financiële sector na de klimaattop in Dubai

In een eerdere Nieuwsbreak over de Dubai klimaattop 2023 las je een samenvatting van de klimaattop. Dit artikel gaat dieper in op de afspraken die zijn gemaakt en belangrijk zijn voor de financiële sector. Want het is duidelijk: de financiële wereld moet aan de bak. Ontdek de belangrijkste akkoorden en voorbeelden voor financiële dienstverlener om de CO2-uitstoot versneld te verlagen.
Lees verder

Op Woensdag, 13 December, 2023, 10:55

Duurzaamheid in de financiële sector: een onmisbare trend voor 2024

Vorige maand bespraken we de top 7 trends in de financiële dienstverlening, waarvan duurzaamheid er één is. Het blijkt een onmisbare trend te zijn. Hoewel er al jaren aandacht wordt besteed aan ESG en duurzaamheid, wijst de website Duurzaam Ondernemen erop dat de sector nog steeds voor aanzienlijke uitdagingen staat.

Lees verder