DSI-geaccrediteerde PV-programma’s 2022 gestart

Vanaf 1 januari 2022 gaan de door DSI geaccrediteerde nieuwe Permanent Vakbekwaam-programma’s voor beleggings- en complianceprofessionals van start. Voor DSI-gecertificeerde professionals is permanent vakbekwaam (PV) zijn een voorwaarde om de certificering bij DSI te behouden. De PV-programma’s van 2022 moeten uiterlijk op 31 december 2022 zijn afgerond.

DSI stelt elk jaar de inhoud van het PV-programma opnieuw vast. Dit doet de stichting om de diverse registers te laten aansluiten op de actualiteit en gewijzigde wet- en regelgeving. Zo wil zij de kwaliteit van de registers bewaken. Voor 2022 hebben de verschillende DSI-adviescommissies nieuwe leerdoelen vastgesteld. 

PV bij NIBE-SVV

Ook in 2022 biedt NIBE-SVV de nieuwe door DSI geaccrediteerde programma’s aan. Daarmee kunnen beleggings- en complianceprofessionals hun vakbekwaamheid aantoonbaar up-to-date houden. 
NIBE SVV biedt een toegankelijk programma aan voor de volgende registers: 

De nieuwe Permanent Vakbekwaam-programma’s sluiten naadloos aan op de door DSI geaccrediteerde leergang Certified Compliance Officer (CCO), de opleiding Effectenhandelaar en het geaccrediteerde Examen DSI Effectenhandelaar, evenals op de initiële ESMA opleidingen en -examens van NIBE-SVV. 

Hoe ziet zo’n PV-programma eruit?

Je volgt het programma via e learning. Zo kun je op het moment dat het jou uitkomt het programma doorlopen en ook gebruikmaken van de professionele begeleiding van de docenten. Kortom, leren op een manier die efficiënt, doeltreffend en door de praktijkvoorbeelden inspirerend is.

De programma’s in 2022 zijn net als in 2021 opgebouwd uit meerdere thema’s. Afhankelijk van welk programma je volgt, kom je thema’s tegen zoals wet- en regelgeving, product, markt, klant & vaardigheden, innovatie en actualiteiten.
Ieder thema bestaat uit actuele artikelen met oefenvragen. Afhankelijk van de omvang van je programma sluit je de thema’s af met 1 of 2 korte toetsen in jouw online leeromgeving. Je hebt daarbij de keuze om het programma in één keer te doorlopen of te verdelen over het jaar. 

Ook heb je altijd toegang tot ESMA Essentials, onze ESMA-actualiteitenpagina. Hier vind je doorlopend recente (links naar) artikelen over actualiteiten op het gebied van ESMA/MiFID, Effecten, Vermogen en Compliance. Zo blijf je doorlopend op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Nadat je het PV-programma succesvol hebt doorlopen, kun je direct je certificaat in de online leeromgeving downloaden en delen met bijvoorbeeld je werkgever. Wij delen jaarlijks je behaalde resultaat met DSI. Zo blijf je automatisch gecertificeerd bij DSI in het register en heb je daar geen omkijken meer naar.

De voordelen op een rij 

Met onze Permanent Vakbekwaam-programma’s heb je direct resultaat: 

  • Aantoonbaar Permanent Vakbekwaam
  • Conform de eisen van DSI
  • Actueel, overzichtelijk en resultaatgericht
  • Regie over je eigen leerproces
  • Docent bereikbaar wanneer je daar behoefte aan hebt
  • Certificaat direct beschikbaar na succesvolle afronding
  • Automatische verlenging van je DSI-registratie

Je kunt nu al starten

Meld je nu aan.

Heb je toch nog vragen? Onze opleidingsadviseurs zijn dagelijks telefonisch bereikbaar via 035 – 7 506 155. Of vul het contactformulier in op onze website, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

PV-2021 nog niet afgerond, wat nu?

Heb je je PV-programma over 2021 nog niet afgerond, dan zou je je DSI-certificering kwijt zijn. Maar er is goed nieuws: DSI verleent voor deze programma’s uitstel. Je kunt je DSI-certificering behouden door het PV-programma van 2021 alsnog vóór 1 juli 2022 succesvol te doorlopen. Neem hiervoor contact op met de afdeling Opleidingsadvies van NIBE-SVV via telefoonnummer 035 – 7 506 155

(Kandidaat) gecertificeerd professional en DSI

Wil je als (kandidaat) gecertificeerd professional meer informatie over de PV-verplichting bij DSI, kijk dan op dsi.nl/permanent-vakbekwaam

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!