Effectenhandelaar

De voorbereiding op het geaccrediteerde examen DSI Effectenhandelaar

Studiebelasting

5

Vakgebied

Beleggen/DSI

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Vanaf prijs

€ 865,00

Duur

6 maanden

Eerstvolgende startdatum

April 2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je aan de slag als effectenhandelaar? Dan vormt de opleiding Effectenhandelaar een goede basis. Je leert over de werking van de effectenhandel en de factoren die van invloed zijn op de koers van effecten. De opleiding bereidt je op praktijkgerichte wijze voor op je baan als effectenhandelaar. Na afloop van deze opleiding kun je dan ook aan de slag voor financiële organisaties of individuele cliënten en kun je de gewenste diensten uitvoeren binnen de kaders van de wet- en regelgeving.

Doel en opzet

De opleiding maakt je bekend met de economische achtergronden die van invloed zijn op de effectenhandel. De opleiding wordt verzorgd door praktijkdocenten die jou vertrouwd maken met de nuances van het vakjargon. Belangrijke onderwerpen zijn macro-economische aspecten, producten (aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en derivaten) en procedures, de werking van de cash- en derivatenmarkten en prijsvorming, wet- en regelgeving en toezicht en administratieve afwikkeling (clearing & settlement).

De opleiding is praktijkgericht, zeer toegankelijk en bereidt je uitstekend voor op het officiële examen DSI Effectenhandelaar. Via een moderne online leeromgeving kun je vragen stellen over opdrachten en oefeningen aan je docent of medestudenten.

Vooropleiding

Je beschikt over een HBO-werk- en -denkniveau.

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt gegeven via e-learning. Je bepaalt zelf je studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 6 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van diverse opdrachten betekenen dan een studiebelasting van ongeveer 5 uur per week.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Jouw loopbaan

De opleiding is bedoeld voor effectenhandelaren die orders uitvoeren van effecten, opties en futures en/of deze effecten, opties en futures verhandelen voor rekening en risico van een financiële organisatie.

De opleiding Effectenhandelaar bereidt je voor op het officiële en geaccrediteerde examen DSI Effectenhandelaar van NIBE-SVV. Het voltooien van deze opleiding en behalen van het examen is een van de toelatings- en opleidingsvereisten om als gecertificeerde DSI Effectenhandelaar in het DSI-register te worden opgenomen.

Als effectenhandelaar is het van belang dat je steeds op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied. Met het jaarlijkse programma Effectenhandelaar Permanent Vakbekwaam (PV) toon je aan dat je je kennis en vaardigheden up-to-date houdt. Dit Permanent Vakbekwaam programma is door DSI geaccrediteerd. Voor DSI-gecertificeerden is deelname aan dit jaarlijkse PV-programma verplicht om je registratie te behouden.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • Macro-economische analyse
 • Intermediairs bij emissies van effecten
 • Beurzen en andere marktplaatsen
 • Waarden (obligaties en liquiditeiten)
 • Theoretische prijsvorming vastrentende waarden
 • Theoretische prijsvorming van aandelen
 • Converteerbare obligaties en reverse ­convertibles
 • Theoretische prijsvorming van opties
 • Derivaten
 • Special products en structured notes
 • Speciale beleggingsfondsen
 • Securities lending
 • Custodians
 • Brokers en orders op de cash- en derivatenmarkt
 • Clearinginstellingen
 • Wet- en regelgeving

Examen en diploma

De opleiding wordt afgerond met het geaccrediteerde digitale examen DSI Effectenhandelaar dat wordt afgenomen in een toetscentrum. Indien je dit examen met een voldoende afsluit, ontvang je het diploma ‘DSI Effectenhandelaar’ van NIBE-SVV. Dit diploma heb je nodig om opgenomen te kunnen worden in het DSI register.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

Je volgt deze opleiding via e-learning. Het is mogelijk een geprinte syllabus te bestellen. Het examen DSI Effectenhandelaar is onderdeel van de opleiding. De examenkosten staan separaat vermeld in het kostenoverzicht.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten e-learning variant, bij betaling in 1 termijn

E-Learning
€ 690,-
Examenkosten
€ 175,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 865,-
Wil je een kostenoverzicht in je mailbox ontvangen?
Stuur kosten per mail

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

NIBE-SVV regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,-(excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Als de opleiding beschikbaar is als e-learning en je kiest hiervoor, dan ontvang je altijd een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kan je bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen, verzorgd door NIBE-SVV, kunnen wij jou vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Masteropleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal jij jouw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. De 9% btw op arrangementskosten is niet aftrekbaar.

Losse examens zijn vrijgesteld van btw indien je bij jouw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling je de btw-vrijgestelde opleiding hebt gevolgd.

Wanneer je geen vooropleiding hebt gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Buiten het klaslokaal

Wist je dat we ook buiten onze opleidingen bouwen aan een krachtige financiële sector? Ook buiten het klaslokaal houden wij je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied.