Nieuwe vragen in de Wft-examens

In het voorjaar trekt de belangstelling voor de Wft- en Wft-PE-examens weer aan. Ook wijzigen de examens op 1 april 2021. Wat is handig om te weten over de Wft-examens?
Op 1 april 2021 zijn de actuele gebeurtenissen uit 2020, waaronder gewijzigde wetgeving, in de Wft-examens verwerkt. Voor de Wft-PE-examens, die over een periode van 3 jaar terugkijken, betekent het bovendien dat onderwerpen uit 2017 (die in 2018 aan de examens zijn toegevoegd), niet meer worden bevraagd.

Actualisering

Jaarlijks worden de Wft-examens geactualiseerd. Dat geldt zowel voor de initiële Wft-examens, de reguliere Wft-PE-examens als de bijzondere Wft-PE-examens. Nadat de wijzigingsvoorstellen zijn geconsulteerd, stelt de minister de wijzigingen definitief vast. Half januari heeft het CDFD de wijzigingen gepubliceerd voor de examens vanaf 1 april 2021. In de periode tot 1 april kunnen de examenvragenmakers bij het CDFD de examens aanpassen. Opleidingsinstituten, zoals NIBE-SVV, passen in deze periode het opleidingsmateriaal aan, zodat dit geschikt is als voorbereiding op de Wft-examens vanaf 1 april 2021.

Examen doen vóór of na 1 april?

Als je je nú inschrijft voor een Wft- of Wft-PE-opleiding, dan ontvang je het nieuwe studiemateriaal waarmee je ná 1 april 2021 examen kunt doen.

Ben je al in het bezit van het (2020) studiemateriaal en heb je je al grotendeels voorbereid op het examen? Dan is het handig om rekening te houden met de wijzigingen per 1 april. Doe dan nog vóór 1 april 2021 examen. Voor latere examens is een aanvulling op je studiemateriaal vereist.

Voor degenen die PE-examens doen: het nieuwe studiemateriaal wordt automatisch toegevoegd; daarvoor hoef je geen actie te ondernemen.
En voor degenen die Wft-examen willen doen ná 1 april en studiemateriaal uit 2020 hebben: neem dan even contact op met een van onze studieadviseurs via telefoon 035 - 7 506 155 of WhatsApp 06 - 82 658 644.

Klassikale examenvoorbereiding?

Wanneer kan ik weer een fysieke klassikale Wft-training volgen? Het is een veelgestelde vraag. Maar het verloop van corona is helaas moeilijk te voorspellen. Toch hoef je echt niet te wachten. Wist je dat we een speciale ‘klassikale’ Wft-examentraining in de Virtual Classroom hebben ontwikkeld?
Lees hier meer over de Virtual Classroom.

Meer weten?

 

De Wft Online Academy: altijd een actueel en compleet Wft-pakket

De Wft Online Academy ontzorgt bedrijven. In plaats van losse producten koop je een compleet pakket in voor een vast bedrag per jaar met 1 overzichtelijke jaarfactuur. Met een abonnement op de Wft Online Academy hebben jouw medewerkers vanuit 1 omgeving altijd toegang tot een compleet en actueel Wft-pakket, bestaande uit:

  • alle Wft-PE e-learnings inclusief proefexamens, ongeacht het aantal beroepskwalificaties
  • digitale syllabi van alle initiële Wft-modules
  • Permanent Actueel met Wft Triple A
 

Kortom, de Wft Online Academy ontzorgt organisaties én medewerkers.
Interesse? Vraag naar de mogelijkheden via telefoon 035 – 7 506 157 of stuur een e-mail naar incompany@nibesvv.nl.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!