Virtual Classroom: Wft-examentraining in het klaslokaal van de toekomst

Goede voorbereiding is het halve werk. Daarom biedt NIBE-SVV naast de Wft-opleidingen ook de bijbehorende examentraining aan, zodat u optimaal voorbereid aan uw Wft-examen kunt beginnen. Om deze examentraining zo toegankelijk mogelijk voor u te maken, bieden wij vanaf april 2020 een nieuwe vorm aan: de examentraining in onze Virtual Classroom.

Wat is de Virtual Classroom?

In het kort biedt de Virtual Classroom de mogelijkheid tot studeren op afstand met de voordelen van klassikaal onderwijs. U volgt de examentraining thuis op uw computer, maar heeft daarbij een live-verbinding met uw docent en studiegenoten. Dat betekent onder andere dat u direct vragen kunt stellen aan de docent of samen met uw medestudenten aan een opdracht kunt werken, waardoor u de examenstof beter onthoudt.

De voordelen van de Virtual Classroom

Het volgen van uw Wft-examentraining in de Virtual Classroom heeft verschillende voordelen. We zetten ze voor u op een rij:

  • Studeren vanuit huis: u hoeft niet naar een locatie elders in het land;
  • Milieubewust: u draagt bij aan de vermindering van CO2-uitstoot;
  • Tijdsbesparing: geen reistijd en dus meer tijd voor andere dingen;
  • Live-verbinding: klassikale ervaring op afstand;
  • Interactief: stel vragen aan de docent en werk samen met medestudenten;
  • Kleine groepen: maximaal 16 personen.

Hoe gaat Wft-examentraining in de Virtual Classroom in zijn werk?

Voor het werken in de Virtual Classroom heeft u een internetverbinding nodig. Na uw aanmelding ontvangt u van ons de inloggegevens voor de Virtual Classroom. Net als bij gewone klassikale lessen staan de lestijden vooraf vast. Op deze tijden kunt u inloggen in de Virtual Classroom. U komt vervolgens in een digitaal klaslokaal terecht met maximaal 16 studenten en een docent. Hier kunt u niet alleen kijken en luisteren naar wat de docent te vertellen heeft, maar ook actief meedoen met behulp van de knoppen onderin beeld. Hiermee kunt u bijvoorbeeld vragen stellen aan de docent. Ook is het mogelijk om in kleinere werkgroepen aan opdrachten te werken. Wilt u weten hoe het werkt? Bekijk dan de video hieronder.

Voor welke opleidingen kunt u de Wft-examentraining in de Virtual Classroom volgen?

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze Virtual Classroom en de Wft-examentraining? Onze opleidingsadviseurs helpen u graag. Bel 035 - 7 506 155 of vul ons contactformulier in.