Virtual Classroom: Wft-examentraining in het klaslokaal van de toekomst

Goede voorbereiding is het halve werk. Daarom biedt NIBE-SVV naast de Wft-opleidingen ook de bijbehorende examentraining aan, zodat je optimaal voorbereid aan je Wft-examen kunt beginnen. Om deze examentraining zo toegankelijk mogelijk voor je te maken, bieden wij vanaf april 2020 een nieuwe vorm aan: de examentraining in onze Virtual Classroom.

Wat is de Virtual Classroom?

In het kort biedt de Virtual Classroom de mogelijkheid tot studeren op afstand met de voordelen van klassikaal onderwijs. Je volgt de examentraining thuis op je computer, maar heeft daarbij een live-verbinding met je docent en studiegenoten. Dat betekent onder andere dat je direct vragen kunt stellen aan de docent of samen met je medestudenten aan een opdracht kunt werken, waardoor je de examenstof beter onthoudt.

De voordelen van de Virtual Classroom

Het volgen van je Wft-examentraining in de Virtual Classroom heeft verschillende voordelen. We zetten ze voor je op een rij:

  • Studeren vanuit huis: je hoeft niet naar een locatie elders in het land;
  • Milieubewust: je draagt bij aan de vermindering van CO2-uitstoot;
  • Tijdsbesparing: geen reistijd en dus meer tijd voor andere dingen;
  • Live-verbinding: klassikale ervaring op afstand;
  • Interactief: stel vragen aan de docent en werk samen met medestudenten;
  • Kleine groepen: maximaal 16 personen.

Hoe gaat Wft-examentraining in de Virtual Classroom in zijn werk?

Voor het werken in de Virtual Classroom heb je een internetverbinding nodig. Na je aanmelding ontvang je van ons de inloggegevens voor de Virtual Classroom. Net als bij gewone klassikale lessen staan de lestijden vooraf vast. Op deze tijden kun je inloggen in de Virtual Classroom. Je komt vervolgens in een digitaal klaslokaal terecht met maximaal 16 studenten en een docent. Hier kun je niet alleen kijken en luisteren naar wat de docent te vertellen heeft, maar ook actief meedoen met behulp van de knoppen onderin beeld. Hiermee kun je bijvoorbeeld vragen stellen aan de docent. Ook is het mogelijk om in kleinere werkgroepen aan opdrachten te werken. Wil je weten hoe het werkt? Bekijk dan de video hieronder.

Voor welke opleidingen kun je de Wft-examentraining in de Virtual Classroom volgen?

Meer weten?

Wil je meer weten over onze Virtual Classroom en de Wft-examentraining? Onze opleidingsadviseurs helpen je graag. Bel 035 - 7 506 155 of vul ons contactformulier in.