Nieuwe en verlengde accreditaties voor NIBE-SVV

NIBE-SVV heeft onlangs weer verschillende accreditaties ontvangen voor diverse opleidingen. Onder andere de onafhankelijke instanties DSI, Holland Quaestor en SEH hebben NIBE-SVV geaccrediteerd. Zij garanderen daarmee dat de aan hen voorgelegde opleidingen van NIBE-SVV aan de gestelde kwaliteitseisen voldoen.

Waarom accreditatie?

Bij NIBE-SVV vinden we het belangrijk aan te kunnen tonen dat onze opleidingen van goede kwaliteit zijn. Daarom laten we ons accrediteren. Dat houdt in dat we de opleidingen aan een onafhankelijke instantie voorleggen. Die onderzoekt of de opleidingen van NIBE-SVV aan de gestelde kwaliteitseisen voldoen. Een accreditatie is dus een kwaliteitsborging van het onderwijs.

Meerwaarde

Bij een geaccrediteerde opleiding is de kwaliteit van de opleiding objectief beoordeeld door een onafhankelijke instantie. Dat geeft zo’n opleiding meerwaarde. U kunt er zo op vertrouwen dat de opleiding kwalitatief goed is en dat het diploma een landelijk erkende waarde heeft.

DSI-accreditatie Permanent Vakbekwaam

DSI heeft NIBE-SVV in november geaccrediteerd voor haar Permanent Vakbekwaam-programma. Vanaf 2020 is het aantoonbaar permanent vakbekwaam (PV) zijn een voorwaarde voor het behoud van de DSI-certificering. De PV-programma’s van NIBE-SVV richten zich op de 3 ESMA-registers van DSI:

Instellingsaccreditatie door Holland Quaestor

NIBE-SVV heeft de instellingsaccreditatie binnen van Holland Quaestor (HQ). Trustkantoren die lid zijn van HQ hebben een vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) op grond van de Wet toezicht trustkantoren (Wtt). Elk kantoor dient over tenminste 1 gecertificeerd compliance officer te beschikken. Deze compliance officer moet de door HQ geaccrediteerde opleiding tot compliance officer (bij NIBE-SVV: de leergang CCO) volgen en het daarbij horende diploma behalen. Vanaf 2020 moet deze compliance officer ook geregistreerd zijn bij DSI.
Voor 2020 heeft HQ 3 programma’s van NIBE-SVV geaccrediteerd:

1. Wwft voor Iedereen met Klantcontact, Inleiding Customer Due Diligence
HQ kent 6 PE-punten toe na het ontvangen van het bewijs van deelname aan deze eendaagse training. De PE-punten gelden in het kader van de permanente educatieverplichting van de Certified Compliance Officers van de trustkantoren die zijn aangesloten bij HQ.
2. Compliance voor Financieel Adviseurs. Praktische toepassing voor financieel professionals
HQ kent 6 PE-punten toe na het ontvangen van het bewijs van deelname aan deze eendaagse training. De PE-punten gelden in het kader van de permanente educatieverplichting van de Certified Compliance Officers van de trustkantoren die zijn aangesloten bij HQ.
3. Leergang Certified Compliance Officer (CCO)
HQ kent 78 PE-punten toe bij het behalen van het diploma Certified Compliance Officer (leergang CCO) van NIBE-SVV. Met het behalen van dit NIBE-SVV-diploma kunnen compliance professionals zich bij DSI laten certificeren door middel van registratie in het register DSI Compliance Professional.

Nieuwe accreditatie door SEH

Ook SEH heeft de training Compliance voor Financieel Adviseurs geaccrediteerd. Het afronden van deze training levert 6 PE-punten op in de B-categorie van het SEH PE-programma. Volgt u deze training in het kader van SEH PE? Neem dan uw SEH- persoonsnummer mee naar de training. Zodra u uw bewijs van deelname heeft ontvangen, meldt NIBE-SVV deze punten voor u aan bij SEH.

Cedeo-erkenningen verlengd

Ook zijn de Cedeo-erkenningen van NIBE-SVV voor zowel Maatwerk als de Open Trainingen pas weer verlengd. Uit het recent door Cedeo uitgevoerde klanttevredenheidsonderzoek worden met name de ontzorging bij het leren, de innovatieve leeromgeving en de deskundigheid van onze professionals zeer gewaardeerd. Een cursist die meedeed aan het onderzoek: “De sterke kanten van NIBE zijn de goede docenten en de goede overdracht.”

Om voor een Cedeo-erkenning in aanmerking te komen moet een aanbieder voldoen aan nauw omschreven kwantitatieve en kwalitatieve criteria. In ieder geval moet tenminste 80% van de respondenten aangeven ‘tevreden tot zeer tevreden’ te zijn over de dienstverlening, de samenwerking en de behaalde resultaten.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!