Compliance voor Financieel Adviseurs

Bouwen aan compliance in uw organisatie

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Duur

1 dag

Eerstvolgende startdatum

23-09-2019
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Doet u compliance ‘erbij’? Heeft u geen compliance officer in dienst? Bent u financieel dienstverlener en wilt u weten wat compliance betekent voor uw adviespraktijk? In de training Compliance voor Financieel Adviseurs leert u compliancevraagstukken effectief aan te pakken. Ook leert u hoe u binnen uw organisatie een compliance-bewuste cultuur creëert, hoe u compliancerisico's beheerst en hoe het werkterrein van compliance eruitziet. Na afloop van de training handelt u vanuit een vastberaden vertrouwen om het beste te doen voor klant en mens.

Doelgroep

De training is ontwikkeld voor iedereen die compliance erbij moet doen. Of geen (dure) compliance officer in dienst heeft in zijn bedrijf en nieuwe inzichten wil opdoen. U bent bijvoorbeeld zelfstandig ondernemer, verzekeringsadviseur, financieel adviseur, financieel planner of kwaliteitsmedewerker.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze training.

Doel en opzet

Het doel van de training is inzicht te krijgen in de compliancerol. Zo leert u meer over het werkterrein van compliance, het inbedden van compliance in uw organisatie en actuele compliancethema’s voor 2019. Met de kennis die u opdoet, kunt u (on)gewenst gedrag herkennen en uw kennis van wet- en regelgeving doorvertalen naar uw organisatie.

Tijdens de training maken wij vooral gebruik van praktijkvoorbeelden. Wat u tijdens de training leert, kunt u de volgende dag meteen op uw werk toepassen.

Studiebelasting en duur

De training duurt 1 dag. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 4 uur.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de studie nodig heeft.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • De compliance rol (werkzaamheden, bevoegdheden, functieprofiel, uitdagingen en afbakening)
  • Het werkterrein van compliance (wetgeving, intern/extern, samenleving en de agenda van de toezichthouders)
  • Inbedden in organisatie (risicojaarplan, awareness, contacten toezichthouder)
  • Risico’s en risico-indicatoren
  • Actuele compliance thema’s voor 2019, zoals fintech en robo-advies, Wwft, duurzaamheid, AVG en klanttoestemming, dossieraudit en zorg/naplicht

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de training ontvangt u het bewijs van deelname 'Compliance voor Financieel Adviseurs' van NIBE-SVV.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Lesvormen

Deze training bestaat uit 1 dag en duurt van 09.30 uur tot 16.30 uur.
De training wordt verzorgd in de regio Utrecht.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Trainingskosten
€ 675,-
Trainingsmateriaal
€ 50,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 25,-
Locatiekosten
€ 29,50
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 779,50

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Bij een e-learning ontvangt u een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kunt u optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Nieuwe inzichten opdoen?

Het vakgebied van de financieel dienstverlener is én blijft flink in beweging. Meebewegen is noodzakelijk om uw waarde voor uw klant te behouden. Onze whitepapers helpen u om uw kennis up-to-date te houden en nieuwe inzichten op te doen.