ESMA Retail Adviseren Maatwerk Permanent Vakbekwaam 2020

Houd uw DSI-registratie in stand

Studiebelasting

Vakgebied

Beleggen/DSI

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Vanaf prijs

€ 95,00

Duur

1 maand

Eerstvolgende startdatum

Februari 2020
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Adviseert u klanten over passende beleggingsoplossingen? En staat u geregistreerd in het DSI Adviseren Beleggen Maatwerk Retail (ESMA)-register? Dan dient u vanaf 2020 jaarlijks een programma te doorlopen om uw vakbekwaamheid up-to-date te houden: het Permanent Vakbekwaam-programma. Door het jaarlijks succesvol doorlopen van het Permanent Vakbekwaam-programma bij NIBE-SVV houdt u uw kennis en vaardigheden op peil en blijft u bij DSI geregistreerd.

DSI geaccrediteerd

Het programma Retail Adviseren Maatwerk Permanent Vakbekwaam 2020 is geaccrediteerd door DSI.

Door het succesvol afronden van dit programma actualiseert u aantoonbaar uw kennis en behoudt u uw registratie in het Adviseren Maatwerk Beleggen Retail (ESMA)-register van DSI.

Doelgroep

Dit programma is bedoeld voor iedereen die klanten adviseert over individuele beleggingsproducten en gecertificeerd wil blijven voor het DSI Adviseren Maatwerk Beleggen Retail (ESMA)-register van DSI.

Vooropleiding

U bent ingeschreven in het register DSI Adviseren Beleggen Maatwerk Retail (ESMA) van DSI.

Doel en opzet

Via dit programma actualiseert u aantoonbaar uw kennis. Door middel van toegankelijke, actuele artikelen en de oefen- en toetsvragen in onze online leeromgeving. U heeft regie over uw eigen leerproces: u bepaalt zelf waar en wanneer u leert en in welke volgorde u de onderwerpen behandelt.

Studiebelasting en duur

Het programma loopt per kalenderjaar. Elk jaar start met een nieuwe cyclus. Het programma dient voor het einde van het kalenderjaar te worden afgerond.

U doorloopt het programma in uw eigen tempo. Het doornemen van de leerstof en het maken van de toetsvragen betekenen een totale studiebelasting van ongeveer 10-13 uur.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u nodig heeft.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

Product

 • Cryptovaluta
 • Beleggen in potentiële bouwgrond
 • Kosten
 • Duurzaam beleggen
 • Search for Yield
 • High Yield
 • ETF

Markt en distributie

 • Deep Risks
 • Klimaatrisico's
 • Monetaire ontwikkelingen
 • Benchmarkverordeningen
 • Marktefficiëntie
 • Staartrisico
 • Clearing
 • Robo-beleggen
 • Offensiever profiel dan passend
 • Kosten
 • Indices voor duurzaam beleggen

Wet- en regelgeving en klant

 • KYC
 • PRIIP
 • Integriteit financiële markten

Vaardigheden

 • Helder communiceren
 • Luistervaardigheden
 • Empathisch vermogen
 • Analyseren
 • Oordeelsvorming
 • Klantgerichtheid
 • Overtuigingskracht
 • Assertiviteit

Examen en diploma

Toetsvragen maken onderdeel uit van het programma. Als door DSI geaccrediteerde opleider delen wij jaarlijks uw behaalde resultaat met DSI. Zo blijft u automatisch gecertificeerd voor het ESMA-register van DSI en heeft u daar geen omkijken meer naar. Ook kunt u direct uw certificaat downloaden en delen met bijvoorbeeld uw werkgever.

Door middel van inschrijving voor dit programma gaat u ermee akkoord dat wij, indien u geslaagd bent, uw examenresultaat delen met DSI. Als u dit niet wilt, dan kunt u ons hierover berichten op e-mailadres service@nibesvv.nl.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

U volgt het programma via e-learning. Bij deze variant volgt u geen klassikale bijeenkomsten, maar maakt u gebruik van onze geavanceerde online leeromgeving.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten e-learning variant, bij betaling in 1 termijn

Trainingskosten
€ 95,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 95,-

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Als u kiest voor een e-learning ontvangt u een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kunt u optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur en vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Nieuwe inzichten opdoen?

Het vakgebied van de financieel dienstverlener is én blijft flink in beweging. Meebewegen is noodzakelijk om uw waarde voor uw klant te behouden. Onze whitepapers helpen u om uw kennis up-to-date te houden en nieuwe inzichten op te doen.