Vergroot je slagingskans voor het Wft-PE-examen

Het laatste jaar van de Wft-PE-periode is ingegaan. Ook bij NIBE-SVV merken we dat het drukker is geworden bij de PE-examens. Maar de slagingspercentages zijn wel iets gedaald, zo blijkt uit de statistieken van het CDFD. Toch is er geen reden voor paniek, want NIBE-SVV heeft een manier om je slagingskans te vergroten.

De daling van de slagingspercentages houdt waarschijnlijk verband met corona en het ontbreken van klassikale lessen in het afgelopen jaar. Maar corona of niet, vóór 1 april 2022 moet je echt je Wft-PE-examen hebben gehaald, anders raak je je adviesbevoegdheid kwijt.

Examentraining met aansluitend examen

Niet alleen zijn klassikale trainingen nu weer mogelijk. NIBE-SVV heeft ook nog een nieuwe mogelijkheid om je slagingskans te vergroten: examentraining met aansluitend examen. Dat wil zeggen: je doet ’s ochtends de klassikale examentraining (3 uur), dan ga je lunchen en na de lunch − op dezelfde dag en op dezelfde locatie − doe je het Wft-PE-examen. Deze optie bieden we vanaf september.

Een tip voor een optimale slagingskans

Heb je de komende zomer wat meer tijd? Gebruik die tijd dan goed en neem de Wft-PE-e-learning door. Vervolgens doe je in september de examentraining met aansluitend het examen. Succes verzekerd!

 

Welk Wft-PE-examen is voor mij verplicht?

Dat is afhankelijk van de Wft-diploma’s die je in je bezit hebt. Ontdek eenvoudig welke examens jij moet doen met behulp van onze handige Wft-PE-tool.

Adviesbevoegdheden checken in ‘Mijn Wft’

Er is sinds kort een handige website van DUO Zakelijk voor financieel adviseurs: Mijn Wft. Daar kun je zien welke Wft-diploma’s je hebt behaald, tot wanneer die geldig zijn, voor welke beroepskwalificaties je adviesbevoegd bent en tot wanneer. Om in te loggen heb je een DigiD nodig.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Open avond: Vakmanschap voor verzekeringsprofessionals

Vakmanschap is van groot belang voor jou als verzekeringsprofessional. Maar hoe ontwikkel jij je vakkennis? En wat kun je doen om je te specialiseren binnen je functie? Kom erachter tijdens onze digitale open avond op dinsdag 22 juni.