Doe op tijd je Wft-PE-examen

Heb je een of meer Wft-diploma’s en in deze Wft-PE-periode nog geen Wft-PE-examen gedaan? Plan dan je PE-examen zo snel mogelijk, want wachten is niet verstandig.

Je gaat er natuurlijk van uit dat je nog een jaar de tijd hebt. Want de huidige Wft-PE-periode loopt van 1 april 2022 tot 1 april 2025. Dat klopt ook. Toch is het niet verstandig lang te wachten. Daar zijn een paar redenen voor:

  1. Als je je Wft-PE-examen haalt, weet je meteen dat je Wft-diploma tot 1 april 2025 geldig blijft. Dat is prettig om te weten. Je moet dat PE-examen toch voor 1 april 2022 doen. Dus hoe sneller je het doet, des te sneller je die zekerheid hebt.
  2. In de vorige Wft-PE-periode is gebleken dat verschillende vakgenoten die hun Wft-PE-examens lang hadden uitgesteld in de problemen kwamen. Soms waren zij niet meer in de gelegenheid op tijd hun PE-examen af te leggen door ziekte, zwangerschap, familieomstandigheden, verhuizing of iets dergelijks. Ook kwam het voor dat iemand niet slaagde voor een op het laatste moment gepland PE-examen. Als je niet op tijd je Wft-PE-examen haalt, is je Wft-diploma niet meer geldig. En dat heeft misschien vervelende consequenties voor je functie.
  3. En als we eerlijk zijn: aantoonbare vakbekwaamheid zou vanzelfsprekend moeten zijn. Daar moeten je klanten op kunnen rekenen. Dus hoe eerder je dat geregeld hebt, hoe beter dat is.
 

Je kunt voor elke Wft-PE-opleiding en voor elk Wft-PE-examen, evenals voor een Wft Triple A-abonnement bij NIBE-SVV terecht.

Welk Wft-PE-examen is voor mij verplicht?

Dat is afhankelijk van de Wft-diploma’s die je in je bezit hebt. Ontdek eenvoudig welke examens jij moet doen met behulp van onze handige Wft-PE-tool.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!