Doe op tijd je Wft-PE-examen

Heb je een of meer Wft-diploma’s en in deze Wft-PE-periode nog geen Wft-PE-examen gedaan? Plan dan je PE-examen zo snel mogelijk, want wachten is niet verstandig.

Je gaat er natuurlijk van uit dat je nog een jaar de tijd hebt. Want de huidige Wft-PE-periode loopt van 1 april 2019 tot 1 april 2022. Dat klopt ook. Toch is het niet verstandig lang te wachten. Daar zijn een paar redenen voor:

  1. Als je je Wft-PE-examen haalt, weet je meteen dat je Wft-diploma tot 1 april 2025 geldig blijft. Dat is prettig om te weten. Je moet dat PE-examen toch voor 1 april 2022 doen. Dus hoe sneller je het doet, des te sneller je die zekerheid hebt.
  2. In de vorige Wft-PE-periode is gebleken dat verschillende vakgenoten die hun Wft-PE-examens lang hadden uitgesteld in de problemen kwamen. Soms waren zij niet meer in de gelegenheid op tijd hun PE-examen af te leggen door ziekte, zwangerschap, familieomstandigheden, verhuizing of iets dergelijks. Ook kwam het voor dat iemand niet slaagde voor een op het laatste moment gepland PE-examen. Als je niet op tijd je Wft-PE-examen haalt, is je Wft-diploma niet meer geldig. En dat heeft misschien vervelende consequenties voor je functie.
  3. En als we eerlijk zijn: aantoonbare vakbekwaamheid zou vanzelfsprekend moeten zijn. Daar moeten je klanten op kunnen rekenen. Dus hoe eerder je dat geregeld hebt, hoe beter dat is.
 

Je kunt voor elke Wft-PE-opleiding en voor elk Wft-PE-examen, evenals voor een Wft Triple A-abonnement bij NIBE-SVV terecht.

Welk Wft-PE-examen is voor mij verplicht?

Dat is afhankelijk van de Wft-diploma’s die je in je bezit hebt. Ontdek eenvoudig welke examens jij moet doen met behulp van onze handige Wft-PE-tool.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Op Dinsdag, 3 Augustus, 2021, 08:36

Bereid je optimaal voor op je Wft-PE-examen

Op 1 april 2022 loopt de huidige PE-periode af. Dat betekent dat je nog tot deze datum hebt om je Wft-PE-examen(s) te behalen. In een poll op onze LinkedIn-pagina vroegen we wanneer onze studenten van plan zijn dit examen te gaan doen. We zijn blij om te zien dat 59% al gecertificeerd is en 22% van plan is om tijdens de zomerperiode examen te doen. Dat is verstandig, want wie tot het laatste moment wacht kan zijn of haar adviesbevoegdheid kwijtraken. Ben je nog niet gecertificeerd? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je optimaal voor te bereiden op het examen.

Lees verder

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.