Klantcase: Online trainingen voor ARAG

Goed opleiden is maatwerk. Daarom denken wij graag met onze klanten mee over wat voor hen de beste opleidingsoplossing is. Hierbij staat de vraag van de klant altijd centraal. Neem bijvoorbeeld ARAG, die ons in september 2019 benaderde voor het opleiden van hun letselschadebehandelaars. Accountmanager Patricia van der Sande vertelt je graag meer over de vraag van ARAG en hoe wij hier invulling aan hebben gegeven.

De vraag

“ARAG wilde een aantal letselschadebehandelaars trainingen laten volgen op het gebied van de medische aspecten van ongevallenletsel en de arbeidsdeskundige aspecten in de letselschaderegeling. Het was hierbij belangrijk dat de training online gevolgd kon worden en dat de training behapbaar zou blijven voor de cursisten.

Als dé opleider voor letselschadeopleidingen kon NIBE-SVV hen hierin goed van dienst zijn. We hebben een compleet aanbod aan opleidingen; van instapopleidingen tot de geaccrediteerde Leergang Personenschade Zwaar Letsel. In overleg is ervoor gekozen om in 2020 de training ‘Medische Aspecten van Ongevallenletsel’ te organiseren. Mogelijk volgt in 2021 de training
Arbeidsdeskundige Aspecten in de Letselschaderegeling’.”

Aanpak

“Samen met Randy van den Bliek en Louis van Steijn van het Projectbureau en Kim Husslage van Programmacoördinatie begeleidde ik dit project. Dankzij het brede portfolio, de flexibiliteit en inhoudelijke kennis van NIBE-SVV konden we goed inspelen op de vraag van ARAG. Zo maakten we de training geschikt voor MS Teams en hebben in overleg drie cursusdagen verdeeld over zes kortere sessies. Dit maakte het geheel wat langer, maar wel minder vermoeiend voor de cursisten.”

Tevreden klant

Doordat de training op maat was gemaakt voor ARAG, voldeed deze goed aan de wensen en eisen die ARAG hieraan stelde. Dat is ook goed terug te zien in de beoordeling van de training. De medewerkers hebben een mooie evaluatie gegeven en ook ARAG Academy is erg tevreden over de opleiding:

“Onze medewerkers hebben veel aan de opleiding gehad. De inhoudelijke kennis van de docenten was uitstekend en zij hebben de cursisten hiermee een goede medische context gegeven die zij kunnen gebruiken om hun cliënten bij te staan in letselzaken. Doordat de bestaande training uit het open aanbod van NIBE-SVV op maat is gemaakt voor ARAG sloot het nog beter aan op de praktijk van de cursisten.

De contacten met NIBE-SVV verliepen erg prettig. De bereikbaarheid was goed, er werd meegedacht en er werden heldere afspraken gemaakt. Het was ook prettig dat het programma werd aangepast om het geschikt te maken voor afstandsonderwijs via MS Teams. We zouden in de toekomst zeker weer kiezen voor NIBE-SVV.”

Bekijk de case

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!