Medische Aspecten van Ongevallenletsel

Praktische training in alle medische aspecten van ongevallenletsel

Studiebelasting

30

Niveau

Training

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Vanaf prijs

€ 1.717,50

Duur

3 dagen

Eerstvolgende startdatum

19-03-2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u zich verdiepen in de medische aspecten van ongevallenletsel? Dan is deze training een goede keuze. U krijgt inzicht in de rol van de medisch adviseur, de omgang met medische gegevens, de diverse letsels en de medische verschijnselen van letsels. Ook verdiept u zich in de gevolgen en risico’s op termijn, de behandelwijzen, de genezing en de medische terminologie. Door de praktijkgerichte insteek van de lessen kunt u het geleerde direct toepassen in de praktijk.

Doelgroep

Deze training is ontwikkeld voor medewerkers bij (rechtsbijstand)verzekeraars die werken in de binnen- of buitendienst als schadebehandelaar letsel- of ongevallenverzekering, schaderegelaars en belangenbehartigers.

Doel en opzet

Met deze training ontwikkelt u uw kennis en inzicht in alle medische aspecten van ongevallenletsels. Zo wordt u meegenomen op een reis door het menselijk lichaam. U leert over cellen en botten en de implicaties van diverse soorten letsel. Door een beter inzicht in de werking van het menselijk lichaam leert u inschatten wat de hersteltijd en eventueel blijvende beperkingen van een bepaald letsel zijn. Hierdoor kunt u doelgericht adviseren. Uiteraard wordt er ook stilgestaan bij privacy. Alle begrippen worden in de juiste context geplaatst, waardoor u ze ook daadwerkelijk leert toepassen. Het trekken van conclusies op basis van medische gegevens blijft echter het werk van de medisch adviseur.

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze training bijzonder effectief. Na het volgen van deze training heeft u goed inzicht in de medische aspecten van ongevallenletsel.

Vooropleiding

U heeft minimaal MBO-werk- en -denkniveau en kent het proces van schadebehandeling bij licht letsel. Kennis van het aansprakelijkheidsrecht en/of de voorwaarden van een ongevallenverzekering is een pre.

Studiebelasting en duur

De training duurt 3 dagen. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 10 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de studie nodig heeft.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvangt u het bewijs van deelname 'Medische Aspecten van Ongevallenletsel' van NIBE-SVV.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • Omgang met medische gegevens
 • Cellen
 • Botten
 • Gewrichten
 • Fracturen
 • Het lichaam
 • Complex Regionaal Pijnsyndroom
 • Schedel en hersenen
 • Het gezichtsvermogen
 • Medicolegalities
 • Hals
 • Whiplash
 • Rug en ruggenmerg
 • De functie van de spieren
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Lesvormen

De training bestaat uit 3 dagen. De bijeenkomsten zijn van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 1.499,-
Studiemateriaal
€ 55,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 75,-
Locatiekosten
€ 88,50
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.717,50

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Als u kiest voor een e-learning ontvangt u een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kunt u optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Buiten het klaslokaal

Wist je dat we ook buiten onze opleidingen bouwen aan een krachtige financiële sector? Ook buiten het klaslokaal houden wij je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied.