Microfinanciering – klein krediet voor kleinbedrijf

Is uw klant een kleine ondernemer en heeft hij een krediet nodig voor de start of groei van zijn bedrijf? Maak hem dan attent op de microfinanciering. Qredits verstrekt dit met een maximum van € 250.000 aan MKB’ers. Daarvoor gelden natuurlijk wel voorwaarden.

De ministeries van Economische Zaken en Sociale Zaken en Werkgelegenheid hebben het microkrediet in 2009 in Nederland geïntroduceerd. Hiervoor kan men alleen aankloppen bij Qredits, de enige landelijk werkende organisatie voor microfinanciering in Nederland.

Maximaal € 250.000

Naast het Microkrediet tot € 50.000 verstrekt Qredits een speciaal MKB-krediet. Daarbij gaat het om bedragen van € 50.000 tot maximaal € 250.000. Microfinanciering is bedoeld voor kleine en startende ondernemers die bij een reguliere bank geen krediet loskrijgen. Bijvoorbeeld omdat ze over te weinig financiële middelen beschikken of op korte termijn te weinig zekerheid kunnen bieden.  Startende ondernemers kunnen bij Qredits ook advies en coaching aanvragen.

Zelf financieringsadviezen geven?

Microfinanciering is een van mogelijkheden om een krediet te krijgen. Er zijn natuurlijk nog veel meer vormen. Wilt u daarin thuis raken en waardevolle financieringsadviezen geven? Bekijkt u dan eens een van de volgende opleidingen:

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.