Zakelijke Kredietverlening

Het verlenen van kredieten aan ondernemers

Studiebelasting

100

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag, Zaterdag en Avond

Vanaf prijs

€ 750,00

Duur

3 maanden

Eerstvolgende startdatum

28-09-2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het verlenen van kredieten aan ondernemers vraagt gevorderde kennis van zakelijke kredietverlening. Zo dien je een goede analyse te kunnen maken van het ondernemingsplan en dit te vertalen naar een realistisch krediet. Vervolgens analyseer je de kredietaanvraag en beoordeel je of deze doorgang kan vinden. Hierbij kun je gemixte financieringsvormen in overweging nemen. Lijkt het je interessant om je te verdiepen in de zakelijke kredietverlening? Volg dan deze boeiende opleiding. Na afloop ben je in staat om kredietaanvragen te beoordelen, goed te keuren en te vertalen naar een jaarrapport. Daarnaast heb je ook weet van de belangrijkste juridische aspecten bij kredietverlening. Kortom: dit is dé opleiding als je succesvol aan de slag wilt gaan in de zakelijke kredietverlening.

Doelgroep

De opleiding is ontwikkeld voor medewerkers zakelijke kredietverlening, (startende) financieringsadviseurs, accountmanagers, kredietbeoordelaars en risk officers voor het mkb.

Doel en opzet

Deze opleiding Zakelijke Kredietverlening biedt de professional die zakelijke kredieten behandelt een aantal handvatten waarmee de problematiek op integrale wijze kan worden behandeld. Je ontwikkelt een volledig beeld van zakelijke kredietverlening. Dit vakgebied wordt, mede door de digitalisering, steeds diverser. Zo kan ook crowdfunding een legitieme overweging zijn in zakelijke kredietverlening. Je verwerft een gedetailleerd inzicht en neemt diverse gemixte financieringsvormen in overweging. Alle begrippen worden hierbij in de juiste context behandeld en geplaatst, waardoor je ze ook daadwerkelijk leert toepassen. Niet alleen krijg je op de praktijk georiënteerde vakkennis aangereikt, je ontwikkelt ook alle nodige vaardigheden. De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten die allen zelf werkzaam zijn in de praktijk.

Vooropleiding

Verondersteld wordt dat je elementaire kennis hebt van de zakelijke dienstverlening, kredietbehoefte, balans lezen, zekerheid en dekking en kredietbeheer.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 3 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 8 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.