Business Angels, particuliere reddende engelen

Ze hebben zoveel geld verdiend met hun onderneming dat ze eigenlijk niet meer hoeven te werken. Toch gaat hun vermogen niet (alleen) op aan snelle auto’s, dure villa’s en reizen naar exclusieve oorden. Nee, ze investeren in andere – meestal startende – bedrijven en helpen die op weg. Het zijn de zogenaamde Business Angels.

Business Angels worden ook wel particuliere of informele investeerders genoemd. Zij schieten bedrijven te hulp die bij hun start of groei wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Met klinkende euromunt, maar ook met kennis, kunde en ervaring. Ook die zijn meer dan welkom. Want als iemand een neus heeft voor zakelijk succes, dan toch zeker de Business Angel.

Waar vindt uw klant een Business Angel?

Uw klant vindt een Business Angel niet zomaar op het internet. Waar dan wel? Verwijs uw klant naar de Kamer van Koophandel, zijn bank of accountant. Een groot aantal van deze investeerders is aangesloten de brancheorganisatie Business Angels Netwerken Nederland.

Zelf financieringsadviezen geven?

De hulp inroepen van een Business Angel is een alternatieve, groeiende financieringsvorm. Er zijn natuurlijk nog veel meer vormen. Wilt u daarin thuis raken en waardevolle financieringsadviezen geven? Bekijkt u dan eens een van de volgende opleidingen:

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.