Business Angels, particuliere reddende engelen

Ze hebben zoveel geld verdiend met hun onderneming dat ze eigenlijk niet meer hoeven te werken. Toch gaat hun vermogen niet (alleen) op aan snelle auto’s, dure villa’s en reizen naar exclusieve oorden. Nee, ze investeren in andere – meestal startende – bedrijven en helpen die op weg. Het zijn de zogenaamde Business Angels.

Business Angels worden ook wel particuliere of informele investeerders genoemd. Zij schieten bedrijven te hulp die bij hun start of groei wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Met klinkende euromunt, maar ook met kennis, kunde en ervaring. Ook die zijn meer dan welkom. Want als iemand een neus heeft voor zakelijk succes, dan toch zeker de Business Angel.

Waar vindt uw klant een Business Angel?

Uw klant vindt een Business Angel niet zomaar op het internet. Waar dan wel? Verwijs uw klant naar de Kamer van Koophandel, zijn bank of accountant. Een groot aantal van deze investeerders is aangesloten de brancheorganisatie Business Angels Netwerken Nederland.

Zelf financieringsadviezen geven?

De hulp inroepen van een Business Angel is een alternatieve, groeiende financieringsvorm. Er zijn natuurlijk nog veel meer vormen. Wilt u daarin thuis raken en waardevolle financieringsadviezen geven? Bekijkt u dan eens een van de volgende opleidingen:

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!