Opleiding uitgelicht: NEXT Financial Skills

De NEXT Academy biedt opleidingsprogramma’s over nieuwe kennis en competenties binnen nieuwe vakgebieden, gericht op toekomstige behoeften in de financiële sector. Een van die bijzondere opleidingen is NEXT Financial Skills.

Anders

De opleidingen van de NEXT Academy zijn echt anders. “En deze vooral”, benadrukt Bas de Graaf, docent van NEXT Financial skills.

Nadruk op integriteit en bewustwording

De constant veranderende wet- en regelgeving en technologische ontwikkelingen stellen andere eisen aan vakbekwaamheid en (inter)persoonlijke vaardigheden dan voorheen, aldus Bas. Ook is men zich meer bewust van de maatschappelijke functie van de financieel dienstverlener. In deze opleiding wordt daarom aandacht besteed aan integriteit, privacy en het op een verantwoorde manier geven van vernieuwd financieel advies. Bas: “Bij deze opleiding ligt de nadruk minder op kennis, maar veel meer op integriteit en bewustwording. Het gaat veel meer over vaardigheden. En dat is soms heel confronterend.”

Geen rekenmethode

Hij heeft tot dusver 3 groepen begeleid en ervaart dat studenten kennisoverdracht verwachten: kant-en-klare oplossingen die direct te implementeren zijn. Bas: “Maar het is niet zo zwart-wit zoals je dat met andere opleidingen wél hebt. Er komt bij AVG en bij integriteitsvraagstukken geen rekenmethode aan te pas. Er is vaak niet één juist antwoord. Dat is voor ervaren medewerkers soms moeilijk en leidt regelmatig tot flinke discussies. Beginnende medewerkers hebben minder verwachtingen en staan er meer blanco in”, meent Bas. Hij heeft inmiddels zijn ervaringen gedeeld met de product/programmamanagers van NIBE-SVV, zodat toekomstige cursisten nog beter geïnformeerd worden over wat ze in de opleiding kunnen verwachten.

Onderdeel

NEXT Financial Skills maakt deel uit van de leergangen Next Financial Professional en Next Insurance Professional, maar is ook los te volgen. De opleiding bestaat uit 2 bijeenkomsten van 19.00 tot 22.00 uur (gemiddeld 1 maand). De eerstvolgende start op 24 juli a.s. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.