Kostenoverzicht aanvragen

 • Direct in uw mailbox
 • Alle informatie overzichtelijk in één document
 • Eenvoudig te delen of te printen

Next Insurance Professional

Klantgericht en toekomstbestendig

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Avond

Vanaf prijs

€ 3.075,00

Duur

6 maanden

Eerstvolgende startdatum

26-08-2020
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Met deze leergang Next Insurance Professional volgt u een compleet programma specifiek gericht op de (digitale) toekomst van verzekeraars. De financiële markt is sterk in beweging vanwege verregaande digitalisering. Klanten willen 24/7 bereikbaarheid, stellen eisen aan de kwaliteit van de service en maken meer en meer gebruik van moderne communicatiekanalen. Met deze leergang bent u op de hoogte van en leert u tijdig anticiperen op de digitale toekomst. Zo kunt u eenvoudiger inspelen op nieuwe kansen. Daarmee bewijst u niet alleen uzelf een goede dienst, ook uw organisatie en klanten profiteren hiervan. De meeste opleidingen leiden op voor vandaag, na deze opleiding bent u klaar voor de wereld van morgen. Profiteer daar ook van en schrijf u in. De leergang is in samenwerking met de Insurance Academy van het Verbond van Verzekeraars ontwikkeld. De modules zijn zelfstandig ook zeer interessant en zijn ook los van de leergang te volgen.

Direct resultaat

 • U voldoet aan de standaard, dankzij onze samenwerking met de Insurance Academie van het Verbond van Verzekeraars
 • U ontvangt het diploma Next Insurance Professional van NIBE-SVV

Doelgroep

U heeft interesse in de toekomst van financiële dienstverlening. U heeft enige (0-5 jaar) werkervaring in een relevante functie. U bent bijvoorbeeld werkzaam als junior, medior of senior medewerker van een verzekeraar of financieel dienstverlener. Ook als u een leidinggevende functie heeft of als zelfstandig financieel adviseur werkt, is deze leergang geschikt voor u.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze opleiding.

Doel en opzet

In deze leergang maakt u kennis met verschillende vaardigheden die u nodig heeft om als financieel professional op de toekomst voorbereid te zijn. U bestudeert de opkomende technologische mogelijkheden en anticipeert op toekomstige vooruitgang. U sorteert voor op toekomstige behoeften van klanten en leert hoe u uw organisatie daarin meekrijgt. Big-data-analyses kunnen u helpen te voorspellen in welke richting de marktsegmenten zich bewegen. In deze leergang leert u waar u rekening mee moet houden bij het gebruik van big data. Daarnaast is er tijdens de gehele leergang aandacht voor thema’s als ethiek, solidariteit en wet- en regelgeving voor verzekeraars.

Deze leergang is opgezet en wordt verzorgd in samenwerking met de Insurance Academy van het Verbond van Verzekeraars. De zeer ervaren topdocenten en gastsprekers zijn zelf actief in de praktijk. De bijeenkomsten zijn praktijkgericht, zeer toegankelijk en behandelen de meest actuele stand van zaken. Via een moderne online leeromgeving kunt u vragen stellen over opdrachten en oefeningen aan uw docent of medestudenten.

Twee van de vier modules, namelijk de modules Next Insurer: Vision and Strategy en Soft Skills Next Insurance Professional, worden verzorgd op de locatie van onze partner het Verbond van Verzekeraars in Den Haag. Alle modules zijn ook los te volgen.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 6 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de studie nodig heeft.

Vrijstellingen

De modules Next Financial Skills en Next Customer Big Data Analytics maken ook deel uit van de opleiding Next Financial Professional. Als u verder wilt studeren in de richting van Next Financial Professional, dan kunt u vrijstelling krijgen voor gelijkwaardige onderdelen uit de opleiding.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Next Insurer: Vision and Strategy

(2 middagen)

 • Het huidige verzekeringsproces en vooruitkijken
 • Trends en ontwikkelingen (blockchain, grip op data, solidariteit)
 • Organisatieontwikkelingen (ecosystemen, open insurance)
 • Innovatieve concepten/productontwikkeling

Soft Skills Next Insurance Professional

(2 middagen)

 • Klantfocus
 • Disruptive thinking (anders kijken naar verzekeren)
 • Organisatiesensitiviteit
 • Normen en waarden (dilemma’s, integriteit)
 • Innoverend vermogen
 • Het meenemen van de organisatie (overtuigen, beïnvloeden)
 • Het schrijven van een goede businesscase met het perspectief op de klant
 • Omgaan met veranderingen (agility scan)

Next Financial Skills

(2 avonden)

 • Integriteit codes
 • Wetgeving
 • Verantwoord vernieuwen
 • Ethiek
 • Privacy
 • Transparantie
 • Maatschappelijke verantwoordelijkheid
 • Vakspiegel (360 graden feedback)

Next Customer Big Data Analytics

(2 avonden)

 • Big data en de rol binnen de financiële markt
 • Gestructureerde en ongestructureerde data
 • Webdata en social data
 • Data-analyse (predictive analytics)
 • Van data naar informatie en interpretatie
 • Customer insights
 • Nieuwe mogelijkheden voor authenticatie
 • Customer experience
 • Big-datastrategie
 • Voorbeeldcases uit de praktijk

Examen en diploma

De gehele opleiding wordt afgerond met een praktijkgerichte eindopdracht. Bij een voldoende beoordeling van deze opdracht ontvangt u het diploma ‘Next Insurance Professional’.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

U volgt de opleiding in de klassikale variant. Bij deze variant volgt u bijeenkomsten ondersteund door een online leeromgeving. U volgt 4 bijeenkomsten in de middag van 13.00 uur tot 16.00 uur en 4 gedurende de avond van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten avond variant, bij betaling in 1 termijn

Klassikaal
€ 2.819,-
Examenkosten
€ 256,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 3.075,-

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Als u kiest voor een e-learning ontvangt u een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kunt u optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Nieuwe inzichten opdoen?

Het vakgebied van de financieel dienstverlener is én blijft flink in beweging. Meebewegen is noodzakelijk om je waarde voor je klant te behouden. Onze whitepapers helpen je om je kennis up-to-date te houden en nieuwe inzichten op te doen.