Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Alles over Next Academy

De NEXT Academy is er voor elke financieel dienstverlener die ‘future proof’ wil zijn. Je vindt hier het volledige aanbod aan toekomstgerichte opleidingen en trainingen. Deze opleidingen sluiten aan bij de digitalisering, de vaktechnische ontwikkelingen en nieuwe beroepen in de sector. Het aanbod van de NEXT Academy haakt aan bij de skills die je vandaag én morgen nodig hebt.

Volg een korte training van 1 of 2 dagen of kies voor een iets langere opleiding. Dat kan al vanaf € 695,00. Wat je ook kiest, bij de NEXT Academy ben je aan het juiste adres om de waarde van je huidige vakkennis en vaardigheden toekomstgericht te vergroten.

Wat is NEXT Academy?


 

Opleidingen en trainingen Next Academy

Next Skills
Next Finance
Next Insurance
Data-analyse- en Business Intelligence-opleidingen
Online Marketing
Security, Data Protection en Privacy
Next Financial Services

Meer over NEXT Academy

De financiële sector verandert sneller dan ooit. Dat komt door nieuwe regelgeving, maar vooral door de toenemende digitalisering. Het groeiende aantal fintechbedrijven leidt ertoe dat ook de traditionele financiële instellingen zich steeds meer genoodzaakt zien om te digitaliseren. Je ziet het eveneens terug in de toename van slimme digitale toepassingen. Deze maken bijvoorbeeld het leven van de klant makkelijker of bedrijfsprocessen efficiënter. Als financieel dienstverlener kan het je dan ook niet zijn ontgaan: je manier van werken verandert. Precies om die reden hebben wij de NEXT Academy in het leven geroepen. NEXT Academy biedt een ruim aanbod aan trainingen en iets langere opleidingen die aansluiten op de nieuw manier van werken. Maar wat zijn dat dan precies voor trainingen en opleidingen?

In onze NEXT Academy onderscheiden we 3 pijlers:

1. Opleidingen over nieuwe kennis binnen de huidige financiële sector

Wij nemen je mee in de laatste ontwikkelingen binnen de financiële sector. Bijvoorbeeld op het gebied van Payments, Funding en Finance. Het is zelfs mogelijk om vanuit de NEXT Academy een HBO-opleiding Fintech te volgen.

Populaire vakopleidingen en trainingen:

2. Trainingen voor het ontwikkelen van nieuwe skills

Met het oog op de toekomst doe je er goed aan ook nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Zo functioneer je effectiever en efficiënter binnen de nieuwe manieren van werken. Denk daarbij aan het geven van digitaal advies, maar ook aan nieuwe werkvormen. Hiervoor hebben we onder andere kortdurende vaardigheidstrainingen op het gebied van Agile Scrum, Agility en Lean Six Sigma.

Populaire vakopleidingen en trainingen:  

3. Programma’s over nieuwe kennis en competenties binnen nieuwe vakgebieden

De rol van big data en predictive analytics wordt steeds belangrijker. Er ontstaan daardoor nieuwe vakgebieden en nieuwe beroepen in de financiële sector. Daar spelen wij graag op in. De keuze bestaat uit inleidende trainingen en diepgaandere opleidingen in security, data protection, privacy, data-analyse, business intelligence (BI) en online marketing. Het opdoen van nieuwe kennis en competenties is ook van belang binnen multidisciplinaire teams. Daarbinnen zul je als financieel dienstverlener meer en meer samenwerken met de big data-specialist, de security officer, de online marketeer en de business intelligence-officer. En ook binnen het intermediair is het nuttig om te beschikken over deze nieuwe kennis en competenties.

Voor alle opleidingen en trainingen binnen de NEXT Academy combineren wij de expertise van onze businesspartners SRM, Computrain, Boertien Vergouwen Overduin en NCOI Opleidingen met onze jarenlange kennis en ervaring binnen de financiële dienstverlening.

Leergangen op het gebied van toekomstgerichte opleidingen

Binnen de NEXT Academy kun je de leergang NEXT Financial Professional volgen. Deze leergang bestaat uit de modules NEXT Big Data Analytics, NEXT Financial Skills, NEXT Funding en Finance en NEXT Payments. Deze modules kun je ook los volgen.

Nieuw: Leergang NEXT Insurance Professional (NIP)

Ook het vakgebied van de verzekeraar is sterk in beweging. Daarom hebben wij de Leergang NEXT Insurance Professional in het NEXT Academy-aanbod opgenomen. Deze opleiding bieden we aan in samenwerking met de Insurance Academy van het Verbond van Verzekeraars. Het programma is specifiek gericht op de (digitale) toekomst van verzekeraars. Na afloop weet je exact waar de behoeften van je klanten komen te liggen en hoe je daarop inspeelt. Je kunt de gehele leergang doorlopen, maar alle modules zijn ook los te volgen. De modules zijn:

  • Vision and Strategy (2 avonden): blockchain, grip op data, solidariteit, ecosystemen, open insurance, innovatieve concepten
  • Soft Skills Next Insurance Professional (2 avonden): klantfocus, disruptive thinking, dilemma’s, integriteit, agility scan
  • Next Financial Skills (2 avonden): integriteitcodes,  verantwoord vernieuwen, ethiek, privacy, transparantie
  • Next Customer Big Data Analytics (2 avonden): gestructureerde en ongestructureerde data, webdata en social data, predictive analytics, customer insights, big-datastrategie

Voor wie zijn deze opleidingen?

De opleidingen binnen de NEXT Academy zijn bedoeld voor alle medewerkers bij banken en verzekeraars, en zelfstandig adviseurs en ondernemers werkzaam binnen de financiële dienstverlening. Of je nu meer wilt weten over de ontwikkelingen binnen je vakgebied, of juist een kijkje wilt nemen bij een andere expertise.

Welke vooropleiding heb ik hiervoor nodig?

Voor de NEXT Academy is een vooropleiding niet verplicht. Wel geven we per opleiding aan over welk werk- en denkniveau je minimaal moet beschikken. Een uitzondering zijn de volledige HBO Bachelor- en Masteropleidingen. Voor deze NVAO-geaccrediteerde opleidingen dien je minimaal in het bezit te zijn van een HAVO-, VWO- of MBO 4-diploma of 21+ toets.

Wat brengt de toekomst?

Met een opleiding binnen de NEXT Academy laat je zien dat je de veranderingen binnen de financiële sector omarmt. Je laat zien dat je nú aanhaakt en nieuwe afslagen durft te nemen. Je verbreedt bovendien je kennis en vaardigheden met het oog op de toekomst. Daarmee geef je een positief signaal naar je (toekomstige) werkgever. Ook zorg je ervoor dat je een streepje voor hebt op je collega’s. De NEXT Academy maakt je ‘future proof’. 

Diploma’s en wettelijke eisen

Alle HBO-opleidingen leveren officiële studiepunten op binnen een van de erkende Bachelors van onze businesspartners. Hetzelfde is van toepassing op Masterniveau met onze Masterclasses en Professional Masters. Ook vallen er op het gebied van security, data protection en privacy een aantal hooggewaardeerde branche-erkenningen te behalen.

Maatwerk en advies

De opleidingen van de NEXT Academy verzorgen wij ook voor meerdere medewerkers op locatie. Of wij maken ze op basis van je voorkeuren op maat.

Interesse?

Maak een vrijblijvende afspraak met ons via 035 - 7 506 157 of incompany@nibesvv.nl. Wij praten je graag bij over alle mogelijkheden. Daarbij bespreken wij ook voorbeelden die we bij andere opdrachtgevers hebben uitgevoerd.

Be relevant, keep the change

Hulp bij keuze Wft-PE Examen

Welk Wft-PE examen jij moet halen check je via onze tool

Over NIBE-SVV