NEXT Academy

De NEXT Academy is er voor elke financieel dienstverlener die ‘future proof’ wil zijn. U vindt hier, complementair aan onze actuele vakopleidingen, het volledige aanbod aan opleidingen die aansluiten bij de digitalisering, de vaktechnische ontwikkelingen en nieuwe beroepen in de sector. De opleidingen van de NEXT Academy haken aan op de skills die u vandaag én morgen nodig heeft. Denk aan opleidingen rondom onderwerpen als privacy, security, big data en business intelligence, dan wel aan opleidingen die inzetten op agile werken, (digitaal) advies en robotadvies of nieuwe ontwikkelingen rondom Payments, Insurance, Fraude en (Crowd)funding. Kortom, bij de NEXT Academy bent u aan het juiste adres om de waarde van uw huidige vakkennis en vaardigheden toekomstgericht te vergroten.

Heeft u een Wft-, Assurantie A- of FFP-diploma? Dan kunt u vrijstellingen krijgen in een van de erkende HBO Bacheloropleidingen die wij in samenwerking met onze businesspartners NCOI Hogeschool en NCOI University of Applied Sciences bieden. U bespaart daarmee tijd en kosten. Bekijk hier de mogelijkheden.
Meer over NEXT Academy

De financiële sector verandert sneller dan ooit. Dat komt door nieuwe regelgeving, maar eerst en vooral door de toenemende digitalisering. Door de vele Fintech bedrijven, die de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond schieten, zien ook de traditionele financiële instellingen zich meer en meer genoodzaakt mee te gaan in de digitalisering trend. Als financieel dienstverlener kan het u dan ook niet zijn ontgaan: uw manier van werken verandert. Precies om die reden hebben wij de NEXT Academy in het leven geroepen. Met een ruim aanbod aan opleidingen die aanhaken op wat u vandaag én morgen nodig heeft in de financiële dienstverlening, willen wij u ‘future proof’ houden. Maar wat zijn dat dan precies voor opleidingen?

In onze NEXT Academy onderscheiden we 3 pijlers:

1. Opleidingen over nieuwe kennis binnen de huidige financiële sector
Denk daarbij aan opleidingen waarin we u meenemen in de laatste ontwikkelingen binnen de financiële sector. Bijvoorbeeld op het gebied van Payments, Funding en Finance. Het is zelfs mogelijk om vanuit de NEXT Academy een HBO-opleiding FinTech te volgen.
 
2. Trainingen voor het ontwikkelen van nieuwe skills die nodig zijn voor de nieuwe manier van werken
Met het oog op de toekomstige ontwikkelingen doet u er goed aan ook nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, zodat u effectiever en efficiënter kunt functioneren binnen de nieuwe manieren van werken. Denk daarbij aan het geven van digitaal advies, maar ook nieuwe werkvormen. Hiervoor hebben we onder andere kortdurende vaardigheidstrainingen op het gebied van Agile Scrum, Agility en Lean Six Sigma.
 
3. Programma’s over nieuwe kennis en competenties binnen nieuwe vakgebieden
De voortschrijdende digitalisering, waarbij de rol van big data en predictive analytics steeds belangrijker wordt, heeft ook gezorgd voor geheel nieuwe vakgebieden en nieuwe beroepen in onze mooie sector. Daar spelen wij graag op in. Denk daarbij aan inleidende trainingen en diepgaandere opleidingen op het gebied van Security, Data Protection, Privacy, Data Analyse, Business Intelligence (BI) en Online Marketing. Het opdoen van zulke nieuwe kennis en competenties is ook van belang binnen multidisciplinaire teams, waar u als financieel professional meer en meer zult gaan samenwerken met de big data specialist, de security officer, de online marketeer en de business intelligence officer. En ook binnen het intermediair, waar u zelf verantwoordelijk bent voor het succes van uw eigen kantoor, is het nuttig om te beschikken over deze nieuwe kennis en competenties.
 
Voor alle opleidingen en trainingen binnen de NEXT Academy combineren wij de expertise van onze businesspartners LECTRIC, Computrain, Boertien Vergouwen Overduin en NCOI Opleidingen met onze jarenlange kennis en ervaring binnen de financiële dienstverlening.

Voor wie zijn deze opleidingen?

De opleidingen binnen de NEXT Academy zijn bedoeld voor alle medewerkers bij banken en verzekeraars, en zelfstandig adviseurs en ondernemers die te maken hebben met de financiële dienstverlening. Of u nu meer wilt weten over de ontwikkelingen binnen uw vakgebied, of juist een kijkje wilt nemen bij een andere expertise.

Welke vooropleiding heb ik hiervoor nodig?

Voor de NEXT Academy is een vooropleiding niet verplicht. Wel is per opleiding aangegeven over welk werk- en denkniveau u minimaal moet beschikken. Een uitzondering is de HBO Bachelor Business IT & Management specialisatie FinTech. Voor deze NVAO-geaccrediteerde opleiding dient u minimaal in het bezit te zijn van een HAVO, VWO of MBO 4-diploma of 21+ toets.

Wat brengt de toekomst?

Met een opleiding binnen de NEXT Academy laat u zien dat u de veranderingen binnen de financiële sector omarmt. U laat zien dat u nú aanhaakt en nieuwe afslagen durft te nemen. U verbreedt bovendien uw kennis en vaardigheden met het oog op de toekomst. Dit geeft niet alleen een positief signaal naar uw (toekomstige) werkgever, maar zorgt er ook voor dat u een streepje voor heeft op uw collega's. De NEXT Academy maakt u ‘future proof’. Meer informatie met betrekking tot de laatste ontwikkelingen binnen onze sector en het bijbehorende perspectief vindt u in onze Fintech corner.

Leergangen op het gebied van toekomstgerichte opleidingen

Binnen de NEXT Academy kunt u de leergang NEXT Financial Professional volgen. Deze leergang bestaat uit de modules NEXT Big Data Analytics, NEXT Financial Skills, NEXT Funding en Finance en NEXT Payments. Deze modules kunt u ook los volgen. Als u meer wilt weten over IT & Innovatie in relatie tot de financiële dienstverlening, dan is de deelopleiding HBO FinTech een mooie eerste stap. Wilt u zich daarna verder ontwikkelen? De HBO Leergang FinTech biedt u een halfjaar vrijstelling binnen de HBO Bachelor Business IT & Management, specialisatie FinTech.

Diploma’s en wettelijke eisen

Voor alle HBO-opleidingen geldt dat deze officiële studiepunten opleveren binnen één van de erkende Bachelors van onze businesspartners. Hetzelfde is van toepassing op Masterniveau met onze Masterclasses en Masterprogramma's. Ook vallen er op het gebied van Security, Data Protection en Privacy een aantal hooggewaardeerde branche erkenningen te behalen.

Maatwerk en advies

De opleidingen van de NEXT Academy verzorgen wij ook voor meerdere medewerkers op locatie, of maken wij op basis van uw voorkeuren op maat.
 
Interesse?
Maak een vrijblijvende afspraak met ons via 035 – 7 506 157 of incompany@nibesvv.nl. Wij praten u graag bij over alle mogelijkheden. Daarbij bespreken wij ook voorbeelden die we bij andere opdrachtgevers hebben uitgevoerd.

Wat is NEXT Academy?

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren