Whitepaper ABCDuurzaam

NIBE-SVV heeft een whitepaper gepubliceerd, de whitepaper ABCDuurzaam. In deze whitepaper vind je antwoord op vragen als: Hoe belangrijk is duurzaamheid voor de financiële sector? Hoe kan ik als financieel professional zelf bijdragen aan duurzaamheid? En welke kennis heb ik daarvoor nodig? De whitepaper is tot stand gekomen in samenwerking met een uitgebreide redactieraad van de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen.

In deze whitepaper belichten experts die werkzaam zijn bij banken, verzekeraars, tussenpersonen en DNB de enorme impact van de verduurzaming op de financiële sector. De whitepaper laat zien dat iedereen in de financiële sector te maken krijgt met duurzaamheid:

  • Zo moet de klantmedewerker de duurzaamheidsboodschap aan zijn klant kunnen overbrengen en de duurzaamheidswensen en behoeften van de klant inventariseren.
  • Compliance officers moeten in de gaten houden of de regels juist zijn ingevoerd.
  • De risicomanager moet ervoor zorgen dat duurzaamheid wordt ingebouwd in de beoordeling en monitoring van kredietrisico’s en marktrisico’s.
  • De productmanager moet het bank-, beleggings- of verzekeringsproduct (aantoonbaar) groen maken.
  • De businessmanager moet de duurzaamheidsdoelstellingen gaan realiseren.
 

Je kunt in de financiële sector niet meer om duurzaamheid heen. Ook omdat we de komende jaren te maken krijgen met nieuwe toezichtwet- en regelgeving gericht op duurzaamheid. Wijzigingen van de CRD, Solvency II, MiFID/AIFMD/UCITS en IDD staan voor de deur met aanpassingen op het gebied van risicobeoordeling, compliance, productontwikkeling en klantbenadering.

Verhelderende voorbeelden

In deze whitepaper geven diverse experts verhelderende voorbeelden van hoe organisaties aan de slag gaan met duurzaamheid. Duurzaamheid raakt aan alles, zo blijkt uit de diverse voorbeelden.

Opleidingsportfolio

De whitepaper introduceert tot slot een opleidingsportfolio, waarmee je je optimaal kunt ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid.

Download de whitepaper

Benieuwd naar de rol die duurzaamheid gaat spelen binnen de financiële sector en dus ook in jouw organisatie? En nog meer naar de rol die jij hierin kunt spelen en hoe je de benodigde kennis daarvoor ontwikkelt?

Download dan onze gratis whitepaper ABCDuurzaam

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!