Ontwikkel je kennis over duurzaamheid binnen de financiële dienstverlening

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in onze samenleving én binnen de financiële sector. Iedere financieel dienstverlener krijgt te maken met duurzaamheid; van de bestuurder die wordt getoetst op zijn kennis van duurzaamheid tot de medewerker die zijn klanten informeert of adviseert. Daarom vind je bij NIBE-SVV alles om je voor te bereiden op de toenemende rol van duurzaamheid binnen je vakgebied.

Whitepaper

Meer weten over de enorme impact van duurzaamheid op de financiële sector? In deze whitepaper vertellen verschillende experts uit het vakgebied je er alles over.

Whitepaper aanvragen

Relevante opleidingen op het gebied van duurzaamheid

Wil je je verder ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid binnen de financiële dienstverlening? Dan ben je bij NIBE-SVV aan het juiste adres. Wij bieden een groot pakket aan opleidingen over duurzaamheid voor zowel de beginnend financieel dienstverlener als de ervaren vakspecialist. Hieronder lichten we een aantal van deze opleidingen voor je uit.

Awareness Programma Duurzaamheid

Waar het thema duurzaamheid voorheen een 'nice to have' was, is het inmiddels een 'must have' voor alle bedrijven in de financiële sector. In het Awareness Programma Duurzaamheid leer je welke duurzaamheidsdoelstellingen kunnen gaan spelen in jouw organisatie en ontdek je wat de gevolgen zijn voor de volledige bedrijfsvoering van risicobeoordeling tot compliance, productontwikkeling en klantbenadering.

Certified Integrated Risk Advisor (CIRA)

Wil je op hoog niveau aan de slag met de impact van duurzaamheid op de financiële dienstverlening van vandaag en morgen? Kies dan voor de opleiding Certified Integrated Risk Advisor (CIRA). Binnen deze opleiding kun je je specialiseren in duurzaamheid, waarmee je een aantekening in het CIRA register van Certified Sustainability Advisor krijgt.

Digitaal adviseren (Virtual Classroom)

Financieel professionals werken in een voortdurend veranderende omgeving. Door wet- en regelgeving en technologische ontwikkelingen worden andere eisen gesteld aan de vakbekwaamheid.Hoe zorg je als financieel dienstverlener voor een toegevoegde waarde door het geven van waardevolle digitale adviezen en ontvang je tegelijkertijd de waarde in euro’s terug? In de praktijkgerichte training Digitaal Adviseren (Virtual Classroom) ontwikkel je de belangrijkste competenties.

Training Effectieve Gespreksvaardigheden

In je werk zijn uitstekende communicatieve vaardigheden onmisbaar. Je wilt daarom graag over de juiste gesprekstechnieken en spreekvaardigheden beschikken. Daarnaast wil je goed kunnen luisteren. Goed luisteren werkt stimulerend voor je gesprekspartner en voorkomt misverstanden. Om deze gesprekstechnieken verder te professionaliseren is de Training Effectieve Gespreksvaardigheden de juiste keuze.

Training Omgaan met Weerstand en Tegengestelde Belangen

Overal waar mensen met elkaar samenwerken, komen tegengestelde belangen voor. Wanneer er onvoldoende aandacht is voor elkaars belangen, kan dit leiden tot weerstand. Tijdens de Training Omgaan met Weerstand en Tegengestelde Belangen ontwikkel je nieuwe vraagtechnieken waarmee je de behoeften en belangen van je gesprekspartner kunt achterhalen. Daarbij leer je hoe je deze kunt verbinden aan je eigen belangen, zodat je kunt toewerken naar een win-winsituatie waarin zowel jij als je gesprekspartner zich kunnen vinden.

Adviseur Duurzaam Wonen

Consumenten weten dat het verduurzamen van de woning interessant kan zijn. Zowel vanuit het oogpunt van milieu als kostenbesparing. Maar waar te beginnen? Welke energiebesparingsmethode past bij hen en hun woning? Wil jij jouw klanten beter kunnen helpen bij vragen over woningverduurzaming? Kies dan voor de training Adviseur Duurzaam Wonen.

PE-programma’s

Duurzaamheid is de komende jaren het belangrijkste toezichtsthema binnen de financiële sector. Het is dan ook belangrijk om je kennis op dit gebied op orde te hebben en te houden met behulp van permanente educatie en de benodigde PE-punten te behalen.

ESMA Permanent Vakbekwaam 2021

Voor DSI-gecertificeerde professionals is permanent vakbekwaam zijn sinds begin 2020 een voorwaarde om de certificering bij DSI te behouden. Daarom is het van groot belang om als beleggingsprofessional je vakbekwaamheid aantoonbaar up-to-date te houden. NIBE-SVV biedt hiervoor jaarlijks een door DSI geaccrediteerd programma aan: het Permanent Vakbekwaam-programma. In dit programma ga je uiteraard ook aan de slag met actuele thema’s als verantwoord en duurzaam beleggen, klimaatrisico’s en alternatieve beleggingen binnen je vakgebied.

Be relevant, keep the change

Hulp bij keuze Wft-PE Examen

Welk Wft-PE examen jij moet halen check je via onze tool

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.