Check & double check: heeft u voor 2017 écht al uw nieuwe Wft-diploma?

Veel mensen die bij NIBE-SVV PE-Plusexamen doen, hebben hun oude diploma’s nog niet omgewisseld. Wacht niet en start de omwisselactie nu.

Als u voor 1 januari 2014 voldeed aan de toen geldende Wft-vakbekwaamheidseisen, komt u in aanmerking voor de omwisselactie. U kunt uw oude Wft-diploma’s dan omwisselen voor nieuwe, zodat u ook na 1 januari 2017 kunt blijven adviseren. Dat is natuurlijk mooi, maar toch maken wij ons zorgen.

Wij zien namelijk dat veel mensen bij ons PE-Plusexamen doen, maar hun oude diploma’s nog niet hebben omgewisseld. En onze accountmanagers merken het ook: het is nog niet voor iedereen duidelijk dat omwisselen alleen dit jaar nog kan. Op 1 januari 2017 eindigt de overgangsperiode en kunnen er geen omwisselverzoeken meer worden gedaan, heeft CDFD laten weten. En u kunt dan overigens ook geen PE-Plusexamens meer afleggen. Vandaar onze oproep: controleer of u écht al de omwisselactie zelf heeft geregeld (en dus niet alleen het afleggen van een PE-Plusexamen).

U hoeft niet te wachten met het aanvragen van de omwisselactie totdat u alle Wft PE-Plus-diploma’s heeft behaald. DUO registreert later behaalde PE-Plusexamens en koppelt die automatisch aan uw dossier. U kunt dus gerust de omwisselactie nu al in gang zetten.

Tijdig starten met Wft-omwisselactie
Alleen als u de omwisselactie tijdig in gang heeft gezet, weet u zeker dat u straks voldoet aan de diploma-eisen. Blijkt dat niet het geval te zijn, dan kunt u daar nu nog iets aan doen. Vragen over de Wft-Omwisselactie?
Heeft u nog vragen over de Wft-Omwisselactie of twijfelt u of u al dan niet in het bezit bent van de juiste diploma’s, neem dan contact op met onze adviseurs.
Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!