A-diploma: meer en beter

Het Assurantie A-diploma was van oudsher vooral bedoeld voor de assurantieadviseur die zich richtte op de bedrijvensector. Binnen het nieuwe Wft-vakbekwaamheidsgebouw hebben we het dan over de Adviseur schadeverzekering zakelijk en Adviseur vermogen. Voor deze adviseurs van de ‘bovenkant van de markt’ is inmiddels, opmerkelijk genoeg, slechts het wettelijk minimum aan verzekeringskennis vereist. Echte adviseurs, ook die voor particuliere klanten, willen echter meer, meent NIBE-SVV. Meer diepte, meer breedte. Daarom bieden wij nog altijd de mogelijkheid tot het behalen van het A-diploma.

Puur kennisdiploma

Anders dan de Wft-diploma’s, is het Assurantie A-diploma een puur kennisdiploma. Vaardigheden en basiskennis zijn natuurlijk afgedekt in de Wft-modules, maar de specifiekere en verdergaande kennis van de verzekeringstechniek en de (toepassing van de) producten komt pas echt aan bod in de vijf A-modules. Het bovenwettelijke A-diploma bestaat dan ook uit 5 deelexamens: A-Algemeen, A-Brand, A-Transport, A-Varia en A-Leven. Zo wordt de gehele branche afgedekt..

Hoogwaardig kennisniveau

De toekomstige klant vraagt om adviseurs die kunnen adviseren op basis van inhoud, kennis van de producten en de markt. Als hét kennisinstituut van de financiële wereld hechten wij sterk aan het hoogwaardige kennisniveau van het A-diploma. Wij vinden wat dat betreft een gelijkgestemde in de Stichting Assurantie Registratie (SAR), met registers als RMiA en RAiA. Maar ook andere belangrijke marktpartijen, zoals de Nederlandse associatie van Risk en Insurance Managers (NARIM) en de Verenigde Nederlandse Assurantiebeurzen (VNAB ), maken zich hard voor een beter kennisniveau van de zakelijk adviseur en tonen zich pleitbezorgers van het A-diploma.

Loskoppeling Wft

Het A-diploma blijft bij NIBE-SVV bestaan zoals het altijd bestond. Dus zonder ‘zinloze’ onderdelen als Beleggen, Beleggingsobjecten en specialistische kennis over Pensioenen en Inkomensverzekeringen. Dat betekent wel dat elke koppeling met de Wft-modules op dit bovenwettelijke niveau wordt losgelaten. Bijkomend voordeel hiervan is dat de adviseur niet verplicht is om de driejaarlijkse PE-examens af te leggen. (Let wel: het A-diploma alleen verschaft de adviseur géén adviesbevoegdheid, daarvoor moet hij het eerst het betreffende Wft-adviesdiploma halen.)

Meer weten en/of inschrijven

Assurantie A-Algemeen
Assurantie A-Brand
Assurantie A-Transport
Assurantie A-Varia
Assurantie A-Leven
Assurantie A-Inkomen

Wilt u meer inhoudelijke informatie over het A-diploma, neem dan contact op via 020 7606 900.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!