Geef ‘zomerfraudeurs’ geen kans

Kijkt u al uit naar de zomervakantie? Daarin staat u niet alleen. Ook voor fraudeurs is de zomer een bijzonder aantrekkelijke periode. Veel medewerkers en leidinggevenden zitten ver weg en dat biedt kansen om toe te slaan. Zomerfraude vóór zijn? NIBE-SVV biedt praktijkgerichte trainingen en opleidingen in fraudebeheersing.

Hoe minder mensen op kantoor, hoe beter. Dat is het motto van fraudeurs die zich opmaken voor een lucratieve zomer. Ze grijpen hun kans op het moment dat medewerkers, leidinggevenden en managers massaal uitvliegen en op veilige afstand in zonnige oorden verblijven.

Identiteitsdiefstal en spookfacturen

Een verzekerde belt op: bij een diefstal uit zijn hotelkamer is al zijn geld en zijn al zijn papieren gestolen. Of de verzekeraar met spoed een voorschot kan overmaken. Maar later blijkt de klant niet gebeld te hebben. Een andere vorm van fraude die aan populariteit wint is het versturen van spookfacturen. Alles ziet er authentiek uit, tot het bedrijfslogo aan toe, alleen het rekeningnummer wijkt af.

Minder controles door ontbreken personeel

Fraude glipt er in een vakantieperiode makkelijker doorheen. Probleem is dat er door het ontbreken van personeel minder wordt gecontroleerd. En als er tijdelijke krachten worden aangenomen om vakantievierende collega’s waar te nemen is er weinig zicht op wat er allemaal gebeurt. Fraude kan flink in de papieren lopen. Een reden te meer om daar als organisatie alert op te zijn. Zeker in de zomerperiode.

Ontwikkel specifieke kennis en vaardigheden

Voor het bestrijden van fraude zijn specifieke kennis en vaardigheden nodig. Volg daarvoor een praktijkgerichte training of opleiding van NIBE-SVV. Interessant voor de acceptant, schadebehandelaar, schade-expert of fraudecontactpersoon bij een verzekeringsmaatschappij, gevolmachtigde, intermediair of expertisebureau is onze opleiding Inleiding Fraudebeheersing Verzekeringsbedrijf. Succesvolle fraudebeheersing in het verzekeringsvakgebied begint met het signaleren van onrechtmatigheden. Wanneer is bij een verzekeringsaanvraag of schademelding nader onderzoek op zijn plaats? U weet het nadat u deze opleiding heeft gevolgd. Ook is de opleiding zeer geschikt om het fraudebewustzijn van medewerkers te verhogen.
 
U leert:

 • Wat fraude is
 • Hoe u fraude herkent
 • Hoe u fraude onderzoekt

Meer grip op fraude

Bent u binnen uw organisatie fraudecoördinator of -contactpersoon? En wilt u meer grip hebben op fraude? Dan is onze Leergang Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen interessant voor u. Aan de orde komen alle aspecten die bij fraudebeheersing een rol spelen.
 
U leert:

 • Met welke wetten u te maken heeft
 • Hoe u fraude onderzoekt
 • Hoe u fraudegevallen afwikkelt

Praktijkgerichte training Privacy Awareness

Elke organisatie dient uiterst zorgvuldig om te gaan met persoonsgegevens, zowel met die van de eigen medewerkers als die van klanten en relaties. Zo sluit u fraude zoveel mogelijk uit. Hoe wordt u privacybewust? Wat zijn de privacyrisico’s? Dat behandelen wij in de praktijkgerichte training Privacy Awareness.
 
U leert:

 • Wat de AVG/GDPR inhoudt
 • Hoe u deze wet toepast
 • Hoe u uw online privacy verbetert

Veilig omgaan met (digitale) informatie

Hoe gaat u veilig om met (digitale) informatie? Dat staat centraal in de praktijkgerichte training Security Awareness. Binnen 1 dag is het brede securitylandschap voor u bekend terrein en bent u op de hoogte van de wet- en regelgeving, normen en vormen van beveiliging en het belang van awareness.
 
U leert:

 • Hoe u veilig werkt op het internet
 • Hoe u zorgvuldig omgaat met social media
 • Hoe u bepaalt of uw netwerk veilig is

Datalekken dichten

Met de toename van digitale informatie neemt ook de cybercriminaliteit toe. Datalekken, fraude en hackaanvallen liggen op de loer. Cybercrime is niet te voorkomen. Wel is het mogelijk om de risico’s te beheersen. Meer weten? Meld u dan aan voor de Masterclass Privacy & Cybersecurity.
 
U leert:

 • Hoe een hacker of cybercrimineel werkt
 • Welke risico’s een bedrijf loopt
 • Hoe u cyberbeveiliging toepast

Vragen?

Heeft u vragen? Wilt u weten welke opleiding het beste bij u past? Onze opleidingsadviseurs helpen u graag op weg. Bel ze op 035 - 7 506 155 of vul het contactformulier op onze website in.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Ontwikkel jezelf met STAP

Met deze subsidieregeling van de overheid volg je opleidingen tot €1.000,- kosteloos óf krijg je €1.000,- korting. Voor welke opleiding vraag jij STAP-subsidie aan?