Inleiding Fraudebeheersing Verzekeringsbedrijf (klassikaal)

Opleiding voor medewerkers in het verzekeringsbedrijf die bedacht moeten zijn op fraude

Studiebelasting

5

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Avond, Dag en Zaterdag

Duur

1 maand

Eerstvolgende startdatum

05-04-2022
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je bent geïnteresseerd in fraudebeheersing en wilt weten hoe je verschillende vormen van fraude kunt herkennen, opsporen en aanpakken. In deze inleidende opleiding maak je kennis met diverse vormen van fraude, zowel intern, extern als digitaal. Je raakt bekend met risicofactoren die tot fraude kunnen leiden en weet welke onderzoeksmethoden je kunt benutten.

Jouw loopbaan

Je bent geïnteresseerd in de aanpak van fraude en zoekt inleidende kennis binnen dit vakgebied om fraude te herkennen en voorkomen. Je werkt bijvoorbeeld als schadebehandelaar, acceptant, schade-expert of beginnend fraudecoördinator of fraudecontactpersoon bij een verzekeraar, intermediair of andere financiële instelling. Ook als je in deze rol of een andere rol met betrekking tot verzekeringsproducten - bijvoorbeeld als productontwikkelaar - aan de slag wilt gaan, is de opleiding geschikt.

Wil je je na het volgen van deze opleiding verder ontwikkelen op het gebied van fraudebeheersing? Volg dan de opleiding Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen.

Doel en opzet

In deze opleiding verwerf je inzicht in fraude. Je leert de wettelijke kaders kennen waarbinnen je kunt en moet handelen als je geconfronteerd wordt met fraude. De docent is werkzaam in dit vakgebied en helpt je aan de hand van praktijkvoorbeelden fraude herkennen. Daarbij besteed je aandacht aan risicofactoren en onderzoeksmethoden, zodat je tijdig kunt ingrijpen bij dreigende problemen.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze opleiding.

Studiebelasting en duur

De training duurt 1 maand. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5 uur per week uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op locatie. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je online bijeenkomsten in groepsverband, onder begeleiding van je docent.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.