Inleiding Fraudebeheersing Verzekeringsbedrijf

Opleiding voor medewerkers in het verzekeringsbedrijf die bedacht moeten zijn op fraude

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Avond, Dag en Zaterdag

Vanaf prijs

€ 354,00

Duur

1 maand

Eerstvolgende startdatum

02-11-2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je bent geïnteresseerd in fraudebeheersing en wilt weten hoe je verschillende vormen van fraude kunt herkennen, opsporen en aanpakken. In deze inleidende opleiding maak je kennis met diverse vormen van fraude, zowel intern, extern als digitaal. Je raakt bekend met risicofactoren die tot fraude kunnen leiden en weet welke onderzoeksmethoden je kunt benutten.

Doel en opzet

In deze opleiding verwerf je inzicht in fraude. Je leert de wettelijke kaders kennen waarbinnen je kunt en moet handelen als je geconfronteerd wordt met fraude. De docent is werkzaam in dit vakgebied en helpt je aan de hand van praktijkvoorbeelden fraude herkennen. Daarbij besteed je aandacht aan risicofactoren en onderzoeksmethoden, zodat je tijdig kunt ingrijpen bij dreigende problemen.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze training.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze opleiding.

Studiebelasting en duur

De training duurt 1 maand. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5 uur per week uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Jouw loopbaan

Je bent geïnteresseerd in de aanpak van fraude en zoekt inleidende kennis binnen dit vakgebied om fraude te herkennen en voorkomen. Je werkt bijvoorbeeld als schadebehandelaar, acceptant, schade-expert of beginnend fraudecoördinator of fraudecontactpersoon bij een verzekeraar, intermediair of andere financiële instelling. Ook als je in deze rol of een andere rol met betrekking tot verzekeringsproducten - bijvoorbeeld als productontwikkelaar - aan de slag wilt gaan, is de opleiding geschikt.

Wil je je na het volgen van deze opleiding verder ontwikkelen op het gebied van fraudebeheersing? Volg dan de opleiding Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Wet- en regelgeving
  • Wat is fraude?
  • Soorten fraude per branche
  • Digitale fraude
  • Onderzoeksignalen
  • Fraudeonderzoek
  • Praktijkvoorbeelden

Certificaat

Je sluit de training af met een toets in de online leeromgeving. Rond je de toets met een voldoende beoordeling af, dan kun je het certificaat 'Inleiding Fraudebeheersing Verzekeringsbedrijf' downloaden.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

Je kunt deze opleiding volgen in twee zeer aantrekkelijke varianten. Je kunt kiezen uit de volgende varianten:

  1. E-learning (syllabus optioneel). Je gebruikt onze geavanceerde online leeromgeving. Hierbij word je op afstand ondersteund door een van onze ervaren docenten.
  2. Klassikaal (inclusief syllabus). Je volgt klassikale bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. De bijeenkomsten worden in een dag- en een avondvariant aangeboden. De dagopleiding omvat 1 bijeenkomst van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondvariant bestaat uit 2 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Inschrijven

Selecteer eerst de gewenste opleidingsvariant om je in te schrijven.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering
Inleiding Fraudebeheersing Verzekeringsbedrijf (klassikaal)
€ 784,50
Inleiding Fraudebeheersing Verzekeringsbedrijf (e-learning)
€ 354,-
Wil je een kostenoverzicht in je mailbox ontvangen?
Stuur kosten per mail

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

NIBE-SVV regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,-(excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Als de opleiding beschikbaar is als e-learning en je kiest hiervoor, dan ontvang je altijd een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kan je bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen, verzorgd door NIBE-SVV, kunnen wij jou vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Masteropleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal jij jouw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. De 9% btw op arrangementskosten is niet aftrekbaar.

Losse examens zijn vrijgesteld van btw indien je bij jouw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling je de btw-vrijgestelde opleiding hebt gevolgd.

Wanneer je geen vooropleiding hebt gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Buiten het klaslokaal

Wist je dat we ook buiten onze opleidingen bouwen aan een krachtige financiële sector? Ook buiten het klaslokaal houden wij je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied.