Opleiding uitgelicht: 'Assurantie A: Brand' volledig vernieuwd

NIBE-SVV heeft de opleiding Assurantie A: Brand grondig doorgelicht en helemaal aangepast. Alle relevante ontwikkelingen in de brandverzekeringsmarkt komen nu in deze opleiding aan bod. Die ontwikkelingen zijn met name voor de (zakelijke) verzekeringsadviseur van groot belang.

Nieuwste inzichten

De vernieuwde opleiding sluit nu geheel aan bij de relevante ontwikkelingen in de brandverzekeringsmarkt. Denk bijvoorbeeld aan de introductie van de nieuwe modelpolis VNAB Modulaire Voorwaarden voor Zaak- en Bedrijfsschadeverzekeringen (VMZB) en aan de ontwikkelingen en nieuwe inzichten op het gebied van zonnepanelen, klimaatrisico’s, elektriciteitsschade, et cetera. 

Aansluitend bij behoeften in de markt

Bij de vernieuwing van de opleiding heeft NIBE-SVV nauw samengewerkt met de Stichting Assurantie Registratie (SAR). Zo is gebruikgemaakt van veel input uit de markt, mede verkregen door een door de SAR onder de leden gehouden enquête. Het resultaat is een opleiding met een hoog praktijkgehalte, die je in staat stelt de opgedane kennis direct toe te passen. 

Hoog niveau

Het niveau van de opleiding Assurantie A: Brand is beduidend hoger dan dat van de Wft-opleiding Adviseur Schadeverzekeringen zakelijk. De opleiding geeft een diepgaand inzicht in de brandverzekeringsmarkt en is zeker voor de zakelijke verzekeringsadviseur die te maken heeft met de verzekering van vastgoed en bedrijfsschade onmisbaar. Maar daarnaast is de opleiding de moeite waard voor iedere andere verzekeringsadviseur met ambitie.

Professionalisering van de verzekeringsadviseur

Assurantie A: Brand is één van de modules die deel uitmaken van het diploma Assurantie A. Assurantie A levert een belangrijke bijdrage aan de professionalisering van de (zakelijke) verzekeringsadviseur. Iedereen die meer vakkennis nodig heeft dan het wettelijke Wft-minimumniveau en een betere professional en adviseur wil zijn, heeft baat bij deze opleiding. Met Assurantie A krijg je de kennis waarmee je je kunt onderscheiden. Bezit van het Assurantie A-diploma is ook een van de eisen waaraan je moet voldoen om geregistreerd te kunnen worden in het Register Makelaar in Assurantiën (RMiA). RMiA wordt gezien als de hoogste kwalificatie voor verzekeringsadviseurs.

Gedegen vakkennis

Verzekeren is een vak waar gedegen vakkennis voor nodig is. In veel gevallen moet die kennis verder gaan dan het wettelijk minimumniveau. Vooral als het gaat om omvangrijke en complexe risico's. Medewerkers bij een verzekeringsmaatschappij, bij een volmachtbedrijf of bij een assurantietussenpersoon, die ook complexe verzekeringszaken behandelen, bedrijven adviseren en risicoanalyses maken, moeten beschikken over goede vakkennis. En die kennis is ook nodig als je je (als RMiA’er) begeeft op de coassurantiemarkt.

Meer informatie

Assurantie A: Brand is weliswaar onderdeel van de opleiding Assurantie A, maar is ook prima los te volgen, in verschillende opleidingsvarianten: e-learning, met klassikale begeleiding of een combinatie daarvan.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!