Assurantie A

Uitstekende en efficiënte opleiding voor het complete diploma Assurantie A

Studiebelasting

12

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Avond, Dag en Zaterdag

Vanaf prijs

€ 3.645,00

Duur

Langer dan 36 maanden

Eerstvolgende startdatum

15-03-2022
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Bezit van het diploma Assurantie A getuigt van een brede en diepgaande kennis van verzekeringstechniek en van wet- en regelgeving die voor de verzekeringssector van groot belang is. Het diploma Assurantie A is een van de vereisten voor inschrijving in het RMiA register van de Stichting Assurantie Registratie. Bij NIBE-SVV ben je verzekerd van een uitstekende opleiding. Al 70 jaar is NIBE-SVV toonaangevend op dit gebied. Je krijgt inzicht in alle aspecten van verzekeringen en verzekeringsadvies. Door de praktijkgerichte opzet is de opleiding erg effectief. Na afloop beschik je over diepgaande kennis van producten en schadebehandelingsprocessen in de diverse branches van de bedrijfstak verzekeringen.

Jouw loopbaan

De opleiding is speciaal ontwikkeld voor iedereen die het diploma Assurantie A wil behalen. Met het diploma Assurantie A voldoe je aan één van de vereisten voor inschrijving in het register RMiA van de Stichting Assurantie Registratie.

Doel en opzet

Doel van de opleiding Assurantie A is dat je meer diepgaande kennis en inzicht ontwikkelt met betrekking tot verzekeringen en verzekeringsadvies. Na afloop weet je veel over producten en schadebehandelingsprocessen in verschillende branches van het verzekeringswezen.

Deze opleiding is met bijeenkomsten of in zelfstudie te volgen. De bijeenkomsten zijn zeer praktijkgericht. Je maakt voortdurend een koppeling vanuit de theorie naar je eigen praktijk. Hierdoor kun je wat je leert direct toepassen in je werk.

In elke opleiding is de docent van cruciaal belang. Daarom stelt NIBE-SVV hoge eisen aan de docenten. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Zij hebben ruime ervaring in het vakgebied en blijven voortdurend op de hoogte van de laatste inzichten. Zij dagen je met hun ruime ervaring uit om vanuit verschillende invalshoeken naar dagelijkse situaties te kijken.

Vooropleiding

Je hebt minimaal MBO-werk- en -denkniveau. Daarnaast gaan we ervan uit dat je beschikt over verzekeringskennis op het niveau van Wft Basis en eventueel Wft Schade of Wft Leven, en dat je enige ervaring hebt binnen het verzekeringsbedrijf.

Studiebelasting en duur

Afhankelijk van de gekozen opleidingsvariant duurt de opleiding 1,5 tot 3 jaar. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 8 uur per week bij een duur van 1,5 jaar en 4 uur per week bij een studieduur van 3 jaar.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor deze opleiding nodig hebt.

De theorie wordt in deze opleiding behandeld door middel van een overzichtelijk tekstboek. Je test je kennis en begrip van deze theorie met oefenmateriaal dat je ter beschikking krijgt in je online leeromgeving.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.