Nieuwe opleiding Next Insurance Professional

Vanaf 26 september start NIBE-SVV met een nieuwe opleiding: Leergang Next Insurance Professional. Een compleet programma specifiek gericht op de (digitale) toekomst van verzekeraars. Deze leergang is opgezet en wordt verzorgd in samenwerking het Verbond van Verzekeraars. Met zeer ervaren topdocenten en gastsprekers die zelf actief zijn in de praktijk. De bijeenkomsten zijn praktijkgericht, zeer toegankelijk en behandelen de meest actuele stand van zaken.

Met de leergang Next Insurance Professional van NIBE-SVV volgt u een compleet programma specifiek gericht op de (digitale) toekomst van verzekeraars. De financiële markt is sterk in beweging vanwege verregaande digitalisering. Klanten willen 24/7 bereikbaarheid, stellen eisen aan de kwaliteit van de service en maken meer en meer gebruik van moderne communicatiekanalen. Met deze leergang bent u op de hoogte en leert u tijdig anticiperen op veranderingen en inspelen op nieuwe kansen. Daarmee bewijst u niet alleen uzelf een goede dienst, ook uw organisatie en klanten profiteren hiervan. De meeste opleidingen leiden op voor vandaag, na deze opleiding bent u klaar voor de wereld van morgen. Profiteer daar ook van en schrijf u in. De modules zijn zelfstandig ook zeer interessant en zijn ook los van de opleiding te volgen.

Doelgroep

Iedereen die belangstelling heeft in de toekomst van financieel dienstverleners: leidinggevenden (teamleiders/ unitmanagers), (high-), potentials junior/medior/senior medewerkers van verzekeraars, financieel dienstverleners en zelfstandig financieel adviseurs.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen speciale vooropleiding vereist.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft.

Doel en opzet

In deze leergang maakt u kennis met verschillende aspecten die u nodig heeft om als financieel professional op de toekomst voorbereid te zijn. U bestudeert de opkomende technologische mogelijkheden en anticipeert op toekomstige vooruitgang. U verplaatst zich in de klant en vraagt zich af waar zij nu echt op zitten te wachten. Big-data-analyses kunnen u helpen te voorspellen in welke richting de marktsegmenten zich bewegen. Deze vorm van analyses maken is echter nog vrij nieuw en er kleven voor- en nadelen aan. In deze leergang leert u daarom waar u rekening mee moet houden bij het gebruik van big data. Ten slotte wordt er ingegaan op de ethische kwesties.

Deze leergang is opgezet en wordt verzorgd in samenwerking het Verbond van Verzekeraars. Met zeer ervaren topdocenten en gastsprekers die zelf actief zijn in de praktijk. De bijeenkomsten zijn praktijkgericht, zeer toegankelijk en behandelen de meest actuele stand van zaken. Via een moderne online leeromgeving kunt u vragen stellen over opdrachten en oefeningen aan uw docent of medestudenten.

Studiebelasting, duur en kosten

Gemiddeld duurt de leergang 5 maanden. Het volgen van de bijeenkomsten, het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 2 uur per week.
De volledige leergang kost EUR 3.000,- (4 modules van 4 x 2 dagdelen, incl. afronding). De Leergang Next Insurance Professional start 26 september. U kunt geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken door te bellen naar 035 - 7 506 155 of een mail te sturen naar info@nibesvv.nl.

Studieprogramma

De volgende modules komen aan bod:

The Next Insurer: Vision and Strategy 
(Ondernemerschap door visie en strategie)

2 dagdelen

 • Het huidige verzekeringsproces en vooruitkijken
 • Trends & ontwikkelingen (Blockchain, Grip op data, Solidariteit)
 • Organisatieontwikkelingen (Eco-systemen, Open insurance)
 • Innovatieve concepten/productontwikkeling

Soft skills Next Insurance Professional

2 dagdelen

 • Klantfocus
 • Disruptive thinking (anders kijken naar verzekeren)
 • Organisatiesensitiviteit
 • Normen en waarden (dilemma’s, integriteit)
 • Innoverend vermogen
 • Het meenemen van de organisatie (Overtuigen, beïnvloeden)
 • Het schrijven van een goede businesscase met het perspectief op de klant
 • Omgaan met veranderingen (Agility-scan)

Next big data analytics

(2 avonden)

 • Big data en de rol binnen de financiële markt
 • Diverse soorten data (webdata, social data en ongestructureerde data)
 • Data-analyse (predictive analytics)
 • Customer insights en customer journey
 • Big-datastrategie

Next financial skills

(2 avonden)

 • Integriteit en codes
 • Wetgeving en zelfregulering
 • Verantwoord vernieuwen
 • Ethiek en privacy
 • Transparantie
 • Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Examen en diploma

De gehele opleiding wordt afgerond met een praktijkgerichte eindopdracht. Indien u dit examen met een voldoende afsluit, ontvangt u het diploma ‘Next Insurance Professional’ van NIBE-SVV.

Planning

De planning is bekend, de opleiding Next Insurance Professional start vanaf 26 september 2018. Benieuwd naar de gehele planning van de opleiding weten, neem dan contact op met onze studie adviseurs.

Contact

Vragen over de nieuwe opleiding? Onze studie adviseurs helpen u graag verder. Bel ons op 035 - 7 506 155, stuur een WhatsApp-bericht naar 06 - 82 658 644 of  stuur een mail naar info@nibesvv.nl. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant

Op Woensdag, 13 December, 2023, 10:55

Duurzaamheid in de financiële sector: een onmisbare trend voor 2024

Vorige maand bespraken we de top 7 trends in de financiële dienstverlening, waarvan duurzaamheid er één is. Het blijkt een onmisbare trend te zijn. Hoewel er al jaren aandacht wordt besteed aan ESG en duurzaamheid, wijst de website Duurzaam Ondernemen erop dat de sector nog steeds voor aanzienlijke uitdagingen staat.

Lees verder
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!