Innovatie in verzekeringsbranche moet sneller

Big data, kunstmatige intelligentie (AI) en de samenwerking met InsurTechs of FinTechs bieden veel mogelijkheden, maar het innoveren in de branche gaat nog te voorzichtig en moet sneller, aldus Martijn Minkenberg van het Verbond van Verzekeraars.

Minkenberg is naast Innovation Lead bij het Verbond ook gastdocent bij de opleiding Next Insurance Professional. Volgens hem worden verzekeraars nu al uitgedaagd om mee te bewegen met de ontwikkelingen van datagedreven werken. Maar het gaat nog steeds heel voorzichtig. Het is volgens hem belangrijk dat professionals in deze sector uitzoeken welke rol verzekeraars in eventueel nieuwe ecosystemen kunnen spelen.

Lees het interview met hem over innovatie in de verzekeringsbranche.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Op Dinsdag, 3 Augustus, 2021, 09:00

Ontdek je volgende stap met onze leerlijnen

Wil je na de zomer aan de slag met je ontwikkeling? Bijvoorbeeld omdat je toe bent aan de volgende stap in je carrière? Dan hebben we goed nieuws. Veel van onze opleidingen gaan namelijk weer van start in september. Maar welke opleiding sluit het best aan op jouw functie, kennis en ervaring? Om je daarbij te helpen hebben wij een aantal leerlijnen ontwikkeld, gericht op veelvoorkomende functies binnen de financiële dienstverlening.

Lees verder

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.