Innovatie in verzekeringsbranche moet sneller

Big data, kunstmatige intelligentie (AI) en de samenwerking met InsurTechs of FinTechs bieden veel mogelijkheden, maar het innoveren in de branche gaat nog te voorzichtig en moet sneller, aldus Martijn Minkenberg van het Verbond van Verzekeraars.

Minkenberg is naast Innovation Lead bij het Verbond ook gastdocent bij de opleiding Next Insurance Professional. Volgens hem worden verzekeraars nu al uitgedaagd om mee te bewegen met de ontwikkelingen van datagedreven werken. Maar het gaat nog steeds heel voorzichtig. Het is volgens hem belangrijk dat professionals in deze sector uitzoeken welke rol verzekeraars in eventueel nieuwe ecosystemen kunnen spelen.

Lees het interview met hem over innovatie in de verzekeringsbranche.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.