Terugblik op SEH Lentecongres: NIBE-SVV inspireert met PE-masterclass en podcastopname

Op 17 april was NIBE-SVV aanwezig op het SEH Lentecongres, een gezellige en drukbezochte editie met meer dan 700 deelnemers. Gedurende de dag genoten de aanwezigen van inspirerende presentaties van vooraanstaande sprekers, waaronder onze hoofdspreker Eric Hoepelman.  
 
Daarnaast boden we de bezoekers de mogelijkheid om in onze stand deel te nemen aan een speciale editie van onze podcast ‘De Vooruitkijkers’. Dit zorgde voor een dynamische sfeer en waardevolle inzichten voor professionals in de financiĆ«le sector. In dit artikel ontdek je al onze hoogtepunten van het SEH Lentecongres. 

PE-masterclass Eric Hoepelman 

Voor een volle zaal gaf Eric Hoepelman een masterclass over de do’s and don’ts van financieel advies voor koppels die (gaan) samenwonen. In de middagsessie getiteld ‘Samenwonen en wat nu?’ besprak Eric hoe financieel adviseurs samenwoners beter van dienst kunnen zijn. Samenwoners hebben namelijk te maken met weinig wettelijke regelingen of beperkingen, waardoor ze kwetsbaar zijn bij een relatiebreuk. Eric legde uit welke rol adviseurs kunnen spelen om de schade bij een worst-case scenario te beperken. Hij benadrukte het belang van het proactief adviseren van samenwoners en het opstellen van overeenkomsten. Naast dat adviseurs waardevolle informatie hebben opgedaan leverde het de deelnemers maar liefst 3 SEH PE-punten op. 

Succesvolle live podcastopname 

Naast de inspirerende masterclass van Eric Hoepelman, vonden er bij de NIBE-SVV-stand succesvolle live podcastopnames plaats over het statement ‘niets vastleggen is ook een keuze’. Dit thema riep enthousiaste reacties op van de deelnemers, waarbij de meeste aangaven het wel degelijk belangrijk te vinden om dingen vast te leggen.  
 
Tijdens de podcast kwamen verschillende standpunten naar voren over het belang van vastleggen in financiĆ«le planning en wat het betekent om ervoor te kiezen niets vast te leggen. De discussie was levendig en bood waardevolle inzichten voor zowel de aanwezigen als de luisteraars van de podcast. 

Ben je nieuwsgierig naar de diverse meningen en inzichten die tijdens deze opname werden gedeeld? Je luistert deze speciale podcastopname van ‘De Vooruitkijkers’ hier. 

Breed scala aan opleidingen in financieel advies en planning 

NIBE-SVV biedt een breed scala aan opleidingen op het gebied van financieel advies en financiĆ«le planning die aansluiten bij de thema's die tijdens het SEH Lentecongres zijn besproken. Of je nu een beginnend financieel adviseur bent of een ervaren professional die zijn of haar kennis wil verdiepen, wij hebben een opleiding die past bij jouw behoeften. Bekijk alle opleidingen over financieel advies en financiĆ«le planning en ontdek welke opleiding het beste bij jou past: 

Contact voor info over onze opleidingen  

Wil je meer weten over onze opleidingen? Onze accountmanagers staan klaar om je te helpen met al je vragen. Bel naar 035 – 7 50 61 155 om direct met een van onze collega's te spreken, of vul ons contactformulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiƫle sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!