Permanente Educatie SEH & CFP

Zo haal je jouw benodigde SEH PE- of CFP PE-punten

Zowel voor de Financieel Adviseur als Financieel Planner is het belangrijk om je kennis up-to-date te houden. Dit doe je door middel van permanente educatie (PE). Met onze PE-trainingen zorg je niet alleen dat je op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen, je haalt ook je benodigde PE-punten. Hoeveel punten je nodig hebt, hoe je ze verkrijgt en over welke periode ze gelden lees je hieronder.

SEH PE-punten voor de Erkend Financieel Adviseur

De afgelopen jaren is er veel veranderd voor het werkterrein van de Financieel Adviseur. Denk aan digitale adviesvormen en het provisieverbod. Om op de hoogte te blijven van actuele veranderingen en je erkenning als Financieel adviseur te behouden, dien je elk kalenderjaar 12 SEH PE-punten te behalen. Wil jij ook je vaardigheden toekomstgericht en onderscheidend blijven inzetten? Bekijk onze SEH geaccrediteerde PE-trainingen:

CFP PE-punten voor de CFP Financial Planner

Om jouw certificering als Financieel Planner in stand te houden, dien je per kalenderjaar 20 permanente educatie (PE-)punten te behalen. Deze worden verdeeld in 2 onderdelen, namelijk: ‘Praktijktoepassing’ (PT) en ‘Kennis & Actualiteit’ (K&A). Hier lees je hoe je dat kunt doen.

Praktijktoepassing (PT)

Door gericht te trainen in praktijksituaties word je sterker in je beroep. Dat is het uitgangspunt van het onderdeel Praktijktoepassing (PT). In 2024 dien je als aspirant-lid en als gecertificeerde, 6 CFP PE PT-punten te behalen. NIBE-SVV biedt hiervoor 5 door FFP (Federatie Financieel Planners) geaccrediteerde opleidingen aan. Alle programma’s duren een dag en leveren ieder 6 CFP PE PT-punten op. Je kan zelf kiezen of je de lessen in de klassikale variant of in de virtual classroom wilt volgen. We laten 12 specialisten per groep toe. Zo hebben de trainers volop tijd voor jou.

Ons uitgebreide CFP PE PT-aanbod in 2024:

Kies uit 5 1-daagse trainingen, waarmee je 6 CFP-PE-PT-punten verdient. Binnen deze trainingen behandelen we maar liefst 12 boeiende onderwerpen die bij geen enkele andere opleider uitgebreid worden aangeboden:

CFP PE De Eigen Woning binnen het Financieel Plan 2024| 6 CFP PE-punten

 • Fiscaliteit rondom eigen woning
 • Problematiek samenwoners en de eigen woning

CFP PE Juridische en Fiscale Aspecten van de Ondernemer/dga 2024 | 6 CFP PE-punten

 • ​Echtscheiding (privé)ondernemer
 • Overlijden ondernemer
 • Bedrijfsopvolgingsregeling voor de besloten vennootschap

CFP PE Vermogensadvies 2024 | 6 CFP PE-punten

 • Vermogensadvies binnen het fiscaal en financieel plan

CFP PE Estate Planning 2024 | 6 CFP PE-punten

 • Overbedelingsschulden en onderbedelingsvorderingen in de praktijk
 • Schenking onder schuldigerkenning en overige vermogensoverdrachten
 • Bedrijfsopvolgingsregeling voor de besloten vennootschap

CFP PE Pensioenadvies 2024 | 6 CFP PE-punten

 • De flexibiliseringsmogelijkheden binnen de pensioenregeling
 • Werking van de Wet toekomst pensioenen
 • Oudedagsvoorzieningen en echtscheiding

Bekijk het volledige studieprogramma per training voor meer details.

Leer van passievolle topdocenten

De CFP-trainingen worden verzorgd door 2 bevlogen specialisten: Eric Hoepelman en Harry van Houdt. Zij zijn financieel planner in hart en nieren. Niet alleen geven ze les, maar ze hebben ook de nieuwe trainingen met ons ontwikkeld. Hun passie voor financiële planning is merkbaar in elke les. Met hun expertise en toewijding zorgen zij ervoor dat je het maximale uit je opleiding haalt.

Eric Hoepelman wordt alom geprezen om zijn vaktechnische kennis en het gemak waarmee hij deze praktisch vertaalt. En dit ervaar je dan ook wanneer hij adviseert en doceert. Eric behaalde Master of Laws (LLM) in ‘fiscaal recht’ (Tilburg University) en Master of Science (MSc) in ‘personal financial planning’ (Antwerp Management School). Met zijn kijk op juridische procedures en vele publicaties heeft hij al driemaal aan de wieg gestaan van wetswijzigingen. Ook zetelt hij in het bestuur van verscheidene stichtingen. Kortom een echte 'financieel architect'.

Harry van Houdt, financieel planner in hart en nieren, vindt het belangrijk dat een ieder recht heeft op een financieel plan. Hij houdt altijd voor ogen bij het adviesgesprek dat je een klant grenzeloze vrijheid kan bieden binnen zijn eigen kaders. Harry zegt daarover:

"Vermogen is iets heel persoonlijks en speelt een belangrijke rol in ieders leven. Door afstemming van financiën op unieke levensdoelen, kun je oprecht waardevol zijn voor een ander. Het schenkt veiligheid en innerlijke rust. Hierdoor ontstaan langdurige klantrelaties, gebaseerd op wederzijds vertrouwen."

Kennis & Actualiteit (K&A)

Binnen het onderdeel K&A dien je ieder jaar 14 PE-punten te behalen. Bij NIBE-SVV kun je K&A punten behalen via je Wft Triple A-abonnement en via een facultatief Actualiteitenprogramma:

K&A Wft Triple A-abonnement (4 CFP PE K&A-punten)
Heb je via NIBE-SVV een Permanent Actueel abonnement op Wft Triple A? En houd je je kennis bij voor minimaal de modules Basis, Hypothecair krediet, Inkomen en Pensioen? Dan kent FFP daarvoor 4 CFP PE K&A-punten toe. De Wft Triple A-tool houdt bij waar je kennis van hebt genomen door de periodieke toetsing. Je status kun je eenvoudig rapporteren door het aantoonbaarheidsrapport uit Wft Triple A te downloaden. Als gecertificeerd financieel planner kun je dit rapport uploaden naar je persoonlijke FFP-omgeving op MijnFFP.nl. Ben je nog geen abonnee?

Kosteloos (proef)abonneren

K&A Actualiteitenprogramma (max. 6 CFP PE K&A-punten)
Heb je behoefte aan een verdiepingsdag? Dan kunnen we samen met jou en/of je organisatie een extra dag organiseren. Wij passen het programma graag aan op jouw eigen manier van werken, specialisatie en/of specifieke leerbehoefte. Aan deze dag kunnen K&A PE-punten worden gekoppeld met een maximum van 6 PE-punten. Interesse?

Verdiepingsdag plannen

Je overige K&A PE-punten kun je behalen via FFP. Dit doe je onder andere door:

 • K&A Vakartikelen: via FFP | minimaal 4 PE-punten
 • K&A Webinars: via FFP | minimaal 2 PE-punten
 • K&A Expert Meeting: via FFP Congres en FFP Forum

Eric en Harry zijn de initiatiefnemers van de beroepsorganisatie Kring Financieel Planners en auteurs van onder andere het ‘Compendium Financiële Planning’.

Alle Financieel Adviseur & Planner opleidingen

Heb je vragen?

Wil je meer weten over onze PE-trainingen? Onze opleidingsadviseurs zijn elke werkdag bereikbaar. Telefonisch van 08.30 tot 17.00 uur en via WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

 035 - 200 8790

 06 - 82 658 644

Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!