Vanaf 1 juli weer STAP-subsidie beschikbaar

De eerste twee STAP-aanvraagtijdvakken zijn inmiddels voorbij. Er is volop gebruikgemaakt van de STAP-subsidie. Die bleek zo in trek, dat de subsidiepot in no time leeg was. Gelukkig start de derde aanvraagronde alweer op 1 juli. Wil je binnenkort nog een Wft-, Wft-PE-, CFP-PE- of een andere financiële opleiding volgen? Maak dan gebruik van de STAP-subsidie. Zorg wel dat je er op tijd bij bent.

STAP is een subsidieregeling vanuit de overheid en staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Daarmee kan je jaarlijks tot € 1.000,- aan opleidingsbudget krijgen voor een cursus, opleiding of training. Op deze manier wil het kabinet scholing voor een brede doelgroep mogelijk maken. 

Beperkt bedrag beschikbaar

Op 1 maart is het STAP-budget van start gegaan. Het kabinet stelt dit jaar in totaal € 160 miljoen beschikbaar. Dit bedrag is verdeeld over 5 aanvraagtijdvakken. Voor elke aanvraagperiode is er een beperkt bedrag. Als je de subsidie aanvraagt als de pot voor het aanvraagtijdvak al op is, dan moet je wachten tot de volgende aanvraagperiode. 

Dit jaar zijn er nog drie aanvraagtijdvakken:

Aanvraagtijdvak Opleiding moet starten na Opleiding moet starten voor
Juli – augustus 29 juli 2022 30 november 2022
September – oktober 29 september 2022 31 januari 2023
November – december 29 november 2022 31 maart 2023
 

Ook van belang is om de subsidie zo snel mogelijk bij UWV in te dienen, want op=op.

Hoe vraag je het STAP-budget aan?

Wil jij je verder ontwikkelen en wil je het budget aanvragen? Bekijk hieronder het stappenplan van NIBE-SVV:

  • Stap 1: Bekijk het aanbod en schrijf je voor eind juni in voor de opleiding of training die je wilt volgen.
  • Stap 2: Vink tijdens het inschrijven aan dat je gebruik wilt maken van de STAP-regeling.
  • Stap 3: Hierna ontvang je het STAP-aanmeldformulier van NIBE-SVV. Lever dit formulier op 1 juli om 10.00 uur in bij het STAP-portaal van UWV.
  • Stap 4: UWV beoordeelt je aanvraag en stuurt je een bericht als je het budget krijgt.
  • Stap 5: NIBE-SVV ontvangt de subsidie van UWV en brengt dit in mindering op jouw lesgeld.
  • Stap 6: Je start met je opleiding. Na afronding van je opleiding zorgt NIBE-SVV dat UWV jouw bewijs van deelname ontvangt.
 

Op tijd inschrijven

Schrijf je nu al in voor een opleiding. Dan weet je zeker dat je het UWV-formulier op tijd binnen hebt en je meteen op de eerste dag van het aanvraagtijdvak je STAP-aanmeldformulier kunt inleveren. Dit vergroot je kans op subsidie. 

Tip: combinatiepakket

Het STAP-budget kun je maar één keer per kalenderjaar inzetten. Daarom biedt NIBE-SVV de volgende handige combinatiepakketten aan:

 

Zo volg je dus twee modules kosteloos met STAP. Als je in de plaats daarvan de modules in één kalenderjaar los afneemt, dan is maar één module kosteloos.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over bijvoorbeeld de voorwaarden of andere STAP-gerelateerde zaken? Bekijk hier meer relevante informatie

Ook kun je contact opnemen met een van de opleidingsadviseurs van NIBE-SVV. Dat kan telefonisch via 035 – 2 043 604 of via WhatsApp: 06 – 82 65 86 44. Zij helpen je graag verder, ook als je nog vragen hebt over de opleidingsmogelijkheden.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!