Groen licht voor nieuwe PE-programma’s CFP

Goed nieuws: Federatie Financieel Planners (FFP) heeft NIBE-SVV als opleider officieel geaccrediteerd voor 5 nieuwe CFP-PE-programma’s. Dat we groen licht hebben gekregen van FFP houdt in dat onze programma’s helemaal aansluiten bij de eisen die zij stelt aan de permanente educatie (PE) voor het onderdeel Praktijktoepassing (PT) van haar (aspirant-)gecertificeerden.

FFP is de beroepsvereniging voor (gecertificeerd) financieel planners. Bij FFP zijn circa 3.000 gecertificeerd financieel planners aangesloten die de titel CFP® mogen dragen. Om die titel te mogen blijven dragen, moet je als financieel planner jaarlijks een door FFP goedgekeurd programma van Permanente Educatie (PE) doorlopen.

Overigens geldt ook voor (nog) niet-gecertificeerde financieel planners en FFP-aspirant-leden een PE-plicht.

Waarom PE?

Permanente educatie speelt een belangrijke rol bij het waarborgen van de kwaliteit van de dienstverlening aan de consument. Het vakgebied van de financieel planner is complex: je hebt te maken met regelgeving op diverse terreinen, die bovendien ingewikkeld is en constant verandert. Dat maakt het noodzakelijk om je kennis en vaardigheden permanent op peil te houden en te actualiseren. Om jouw certificering als financieel planner in stand te houden, dien je in de periode 2022-2023 40 PE-punten te behalen voor de onderdelen ‘Praktijktoepassing’ (PT) en ‘Kennis & Actualiteit’ (K&A). 

PE PT bij NIBE-SVV

Door gericht te trainen in praktijksituaties word je sterker in je beroep. Dat is het uitgangspunt van onze geaccrediteerde PE-programma’s voor het onderdeel Praktijktoepassing (PT). 
In ons aanbod hebben we de volgende 5 nieuwe trainingen:

 • CFP De Eigen Woning binnen het Financieel Plan PE 2022-2023
  De eigen woning neemt binnen het financieel plan een steeds prominentere rol in. Hoe kun je de woning inzetten bij het bereiken van wensen en doelstellingen van je klant? Hoe ga je om met de almaar veranderende fiscaliteiten?
 • CFP Juridische en Fiscale Aspecten van de DGA PE 2022-2023
  De directeur-grootaandeelhouder (dga) neemt een speciale positie in de adviespraktijk in. Rondom de dga zijn vaak meerdere adviseurs actief. Wie heeft het overzicht? En wie neemt initiatief? Deze rol is bij uitstek geschikt voor de CFP-professional. Hoe kun je zonder terughoudendheid de lead in het proces pakken en de andere professionals aansturen?
 • CFP Vermogensadvies PE 2022-2023
  Voor de haalbaarheid van de doelstelling van de klant is het belangrijk om een juist en compleet advies te geven over het rendement en mogelijke risico’s bij de ontwikkeling van het vermogen. Voor de financieel planner is advies rondom vermogen een lastig onderwerp. Wat mag je nu wel adviseren en waar loop je tegen de grenzen van je eigen mogelijkheden en wetgeving aan? 
 • CFP Estate Planning PE 2022-2023
  Estate planning is een belangrijk onderwerp binnen het financieel plan. Welke rol hanteer jij als adviseur? Neem je de verantwoordelijkheid of verwijs je eenvoudig door naar een notaris? Wil je graag juridische documenten goed kunnen interpreteren en de juridische en fiscale aspecten van een testament, huwelijkse voorwaarden of samenlevingsovereenkomst kunnen beoordelen?
 • CFP Pensioenadvies PE 2022-2023
  Het pensioen is een belangrijk onderdeel in het financieel plan. Wat betekent de pensioentoezegging van de werkgever voor de haalbaarheid van de doelstelling(en) van je klant? Welke keuzes zijn er binnen de regeling en hoe kun je deze toepassen? Welk risico wil de klant lopen met de pensioenopbouw? En is waardeoverdracht nog wel gewenst?

Hoe zien de trainingen eruit?

Elk PE-programma is een training van 2 dagen. De training wordt onder meer verzorgd door twee bevlogen specialisten: Eric Hoepelman en Harry van Houdt. Zij zijn financieel planner in hart en nieren. Ze geven niet alleen les, maar hebben ook de nieuwe programma’s met ons ontwikkeld. In de lessen zul je merken dat financiële planning al jarenlang hun passie is.

Tijdens de training is er een aanwezigheidsplicht. Je kunt de lessen klassikaal of in de virtual classroom volgen. Heb je actief deelgenomen tijdens alle lessen, dan behaal je 12 CFP-PE-PT-punten. Ook krijg je een bewijs van deelname.

NIBE-SVV zorgt er na afloop van de training voor dat jouw deelname en FFP-nummer worden geregistreerd in het FFP-PE-Registratieportaal. Jij hoeft dus niets te doen om je PE-punten te registreren bij FFP.

De kosten van elke training bedragen € 725,-. Daarnaast betaal je aan ons nog € 97,- (excl. btw) per programma voor registratie van je PE-punten bij FFP. Dit bedrag dragen wij vervolgens af aan de Stichting Certificering FFP.

PE K&A bij NIBE-SVV

Binnen het onderdeel Kennis & Actualiteit (K&A) dien je ieder jaar 14 PE-K&A-punten te behalen. 
Heb je via NIBE-SVV een Permanent Actueel-abonnement op Wft Triple A? Dan kent FFP daarvoor 4 PE-K&A-punten toe. 

Heb je behoefte aan een verdiepingsdag? Dan kunnen we samen met jou en/of je organisatie een extra dag organiseren: een K&A-Actualiteitenprogramma aangepast aan jouw eigen manier van werken, specialisatie en/of specifieke leerbehoefte. Aan deze facultatieve dag kunnen maximaal 6 PE-K&A-punten worden gekoppeld. 

Interesse? Neem dan contact op met ons via 035 – 2 008 790 of stuur een e-mail naar incompany@nibesvv.nl.

Nog steviger in je schoenen

Met de CFP-PE-programma’s van NIBE-SVV ben je helemaal up-to-date en ben je in staat om je klanten van een kwalitatief optimaal advies te voorzien. Je krijgt de nodige tools aangereikt, waarmee je de relevante regelgeving goed kunt interpreteren en toepassen. Kortom, je komt nog steviger in je schoenen te staan. 

Meer weten?


Bekijk ook: 
Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!