CFP PE via Wft Triple A

Doorlopend actualiteitenprogramma

Studiebelasting

Niveau

Training

Erkenning

Opleidingsvariant

Duur

Eerstvolgende startdatum

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Om te blijven voldoen aan de eisen van de door de Federatie Financieel Planners (FFP) afgegeven certificering dien je elk jaar PE-punten te behalen. Met dit permanent actueel programma, Wft Triple A, houd je op interactieve wijze het hele jaar door je vakkennis op peil. Hierdoor kun je je klanten van uitstekend advies blijven voorzien. Zowel de CFP Financial Planner als de niet-gecertificeerde en aspirant-lid voldoet met dit programma aan de PE-plicht.

Officieel geaccrediteerd

NIBE-SVV is als opleider officieel geaccrediteerd door de Federatie Financieel Planners (FFP). Dit betekent dat wij jou goed kunnen voorbereiden op het CFP-examen, dat je met succes moet afleggen om gecertificeerd financieel planner te worden.

Met je Permanent Actueel (PA-)abonnement op Wft Triple A ontvang je 4 PE-punten bij FFP. Deze PE-punten kent FFP toe op basis van een verplicht profiel met (minimaal) de Wft-modules Basis, Hypothecair krediet en Vermogen. Upload het aantoonbaarheidsrapport uit Wft Triple A naar je persoonlijke FFP-omgeving op MijnFFP.nl en je bent ook Wft-PA bij FFP.

Doelgroep

Een gecertificeerd financieel planner (FFP/CFP®) voldoet aan strenge vakbekwaamheidseisen. De voornaamste vereiste voor behoud van de certificering is nakoming van de plicht tot Permanente Educatie (PE). Na het met succes afleggen van het CFP-examen moeten gecertificeerde FFP-leden voldoen aan deze permanente-educatie-eisen. Ook voor niet-gecertificeerde financieel planners en FFP-aspirant-leden geldt een PE-plicht.

Doel en opzet

Permanente educatie speelt een essentiële rol bij het waarborgen van de kwaliteit van de dienstverlening aan de consument. De combinatie van het complexe vakgebied met een snel veranderende omgeving maakt het noodzakelijk om kennis en vaardigheden permanent op peil te houden en te actualiseren.

De PE-plicht voor financieel planners bestaat uit verschillende pijlers. Het permanent actueel programma Wft Triple A maakt onderdeel uit van de pijler Kennis & Actualiteit (K&E) van FFP.

In het actualiteitenprogramma Wft Triple A ligt de nadruk op het overbrengen en toepassen van voor de financieel planners relevante actualiteiten in hun beroepspraktijk. In het programma komen alle actualiteiten aan bod door middel van permanent actueel artikelen. Ook worden (aankomende) wijzigingen in wet- en regelgeving behandeld, zodat je weer helemaal up-to-date bent.

Vooropleiding

Je werkt in de financiële sector, bijvoorbeeld als financieel planner, adviseur of klantmedewerker. Je wilt of moet conform de Wft altijd actuele informatie over je vakgebied tot je beschikking hebben. Dan is Wft Triple A de manier om eenvoudig en aantoonbaar aan de wettelijke eisen te voldoen.

Onderdeel van leerlijn

Dit programma maakt onderdeel uit van de Leerlijn Certified Financial Planner (CFP). Met alle maatschappelijke ontwikkelingen is het belangrijker dan ooit om je kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Want hoe ga je om met data, klantwensen en thema's zoals duurzaamheid? Ben jij benieuwd welke opleidingen en trainingen wij nog meer bieden om je kennis en vaardigheden als financieel planner te verbreden? Bekijk dan de Leerlijn Certified Financial Planner (CFP).

Studiemateriaal

Wft Triple A is een online tool waarmee je altijd en overal toegang hebt tot actuele artikelen die van belang zijn voor jouw vakgebied. Als Wft Triple A-gebruiker ben je aantoonbaar permanent actueel door de periodieke toetsing op basis van jouw persoonlijke profiel. In Wft Triple A is het nieuws voor jou gefilterd en verrijkt met de informatie die jij nodig hebt om een goed advies te kunnen uitbrengen.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op locatie. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Bij aanmelding kun je je voorkeurslocatie opgeven.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.