Nieuw: training Compliance voor Financieel Adviseurs

Niet elk advieskantoor beschikt over een aparte compliance officer die zorgt voor het juist toepassen van de wet- en regelgeving. Heel vaak is deze compliancetaak als ‘neventaak’ ondergebracht bij een van de medewerkers. Juist voor deze groep heeft NIBE-SVV de korte eendaagse training Compliance voor Financieel Adviseurs ontwikkeld. De eerste training start in september 2019.

De praktijkgerichte training geeft inzicht in:

  • de compliancerol (werkzaamheden, bevoegdheden, functieprofiel, uitdagingen en afbakening);
  • het werkterrein van compliance (wetgeving, intern/extern, samenleving en de agenda van de toezichthouders);
  • de inbedding in de organisatie (risicojaarplan, awareness, contacten toezichthouder);
  • de risico’s en risico-indicatoren;
  • de actuele compliancethema’s voor 2019, zoals fintech en roboadvies, Wwft, duurzaamheid, AVG en klanttoestemming, dossieraudit en (na)zorgplicht.

Tijdens de training leert de financieel adviseur compliancevraagstukken effectief aan te pakken. Ook leert hij hoe hij binnen zijn organisatie de compliancerisico’s beheerst. Het uiteindelijke doel van de training is een zodanig inzicht te bieden, dat men met vertrouwen de compliancetaken kan uitvoeren.

Veel praktijkvoorbeelden

De trainer enthousiasmeert de deelnemers met het gebruik van veel praktijkvoorbeelden. Wat iemand tijdens de training leert, is de volgende dag meteen op het werk toe te passen.

Compliancebewuste cultuur

Na afloop weet de financieel adviseur hoe hij de regels in de praktijk werkbaar houdt én hoe hij binnen zijn organisatie een compliancebewuste cultuur creëert. Dat houdt in: niet langer incidenten najagen, maar juist beter in staat zijn om het geheel te beoordelen. Niet meer handelen uit angst, maar juist vanuit het vertrouwen om het beste te doen voor klant, organisatie en samenleving.

Duur, kosten en diploma

De training duurt 1 dag, van 9.30 tot 16.30 uur. De kosten voor deelname bedragen € 675,- (exclusief btw, trainingsmateriaal, locatie- en arrangementskosten). Actieve deelname aan de training levert het bewijs van deelname 'Compliance voor Financieel Adviseurs' van NIBE-SVV op. 

Whitepaper

Begin juni 2019 is de whitepaper ‘Compliance in een nieuw perspectief’ verschenen. In deze bundel met artikelen, die deels eerder in de Beursbengel zijn verschenen, leest u wat compliance betekent voor de adviespraktijk. De whitepaper is gratis te downloaden op de site van NIBE-SVV.

Meer weten over deze 1-daagse training?

Bekijk de informatie en/of schrijf u gelijk in. Of bel een van de opleidingsadviseurs op telefoonnummer 035 7506 155. Ook kunt u hen via WhatsApp bereiken via: 06 82 658 644.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.