ESMA-examens NIBE-SVV als eerste geaccrediteerd

De DSI Accreditatiecommissie heeft op 9 januari 2018 de ESMA-examens van NIBE-SVV als eerste geaccrediteerd. Vanaf januari 2018 kunnen beleggingsprofessionals die snel willen voldoen aan de vakbekwaamheidseisen uit de ESMA-richtsnoeren (MiFID II) deze geaccrediteerde examens bij NIBE-SVV afleggen. Ook biedt NIBE-SVV bijpassende opleidingen aan.

De ESMA-opleidingen en -examens die NIBE-SVV aanbiedt, zijn ontwikkeld op verzoek van en in samenwerking met DSI. De opleidingen en examens zijn er voor 3 typen werkzaamheden:

  1. ESMA Informeren
  2. ESMA Adviseren Standaard
  3. ESMA Adviseren Maatwerk

Voor elk type moet een kennis- en een vaardighedenexamen worden afgelegd. Vanaf begin januari heeft NIBE-SVV voor elk type opleidingen en examens beschikbaar.

Coulance

De nieuwe vakbekwaamheidseisen zijn ingegaan op 3 januari 2018. Alleen degenen die daaraan voldoen, mogen klanten zelfstandig informeren of adviseren op het gebied van beleggen. Het tijdsbestek om de vereiste DSI-certificering te bemachtigen is kort. Maar werkgevers die actief met MiFID II bezig zijn en hun medewerkers laten deelnemen aan de ESMA-examens via NIBE-SVV kunnen rekenen op een coulante houding van de AFM, zo heeft de AFM laten weten.

Meer weten of inschrijven?

Lees meer over de ESMA-opleidingen en -examens van NIBE-SVV
 
Lees ook de eerder in de Nieuwsbreak verschenen artikelen over MiFID II:

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!