ESMA-examens NIBE-SVV als eerste geaccrediteerd

De DSI Accreditatiecommissie heeft op 9 januari 2018 de ESMA-examens van NIBE-SVV als eerste geaccrediteerd. Vanaf januari 2018 kunnen beleggingsprofessionals die snel willen voldoen aan de vakbekwaamheidseisen uit de ESMA-richtsnoeren (MiFID II) deze geaccrediteerde examens bij NIBE-SVV afleggen. Ook biedt NIBE-SVV bijpassende opleidingen aan.

De ESMA-opleidingen en -examens die NIBE-SVV aanbiedt, zijn ontwikkeld op verzoek van en in samenwerking met DSI. De opleidingen en examens zijn er voor 3 typen werkzaamheden:

  1. ESMA Informeren
  2. ESMA Adviseren Standaard
  3. ESMA Adviseren Maatwerk

Voor elk type moet een kennis- en een vaardighedenexamen worden afgelegd. Vanaf begin januari heeft NIBE-SVV voor elk type opleidingen en examens beschikbaar.

Coulance

De nieuwe vakbekwaamheidseisen zijn ingegaan op 3 januari 2018. Alleen degenen die daaraan voldoen, mogen klanten zelfstandig informeren of adviseren op het gebied van beleggen. Het tijdsbestek om de vereiste DSI-certificering te bemachtigen is kort. Maar werkgevers die actief met MiFID II bezig zijn en hun medewerkers laten deelnemen aan de ESMA-examens via NIBE-SVV kunnen rekenen op een coulante houding van de AFM, zo heeft de AFM laten weten.

Meer weten of inschrijven?

Lees meer over de ESMA-opleidingen en -examens van NIBE-SVV
 
Lees ook de eerder in de Nieuwsbreak verschenen artikelen over MiFID II:

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.