DSI: vanaf 2020 jaarlijks Permanent Vakbekwaam

Beleggingsprofessionals opgelet: de bij DSI gecertificeerde beleggingsprofessionals moeten vanaf 2020 jaarlijks een programma doorlopen om hun vakbekwaamheid up-to-date te houden. Dit is het gevolg van een nieuwe systematiek die DSI in 2020 invoert als verplicht onderdeel van de DSI-certificering.

Nieuwe systematiek

DSI heeft voor gecertificeerde beleggingsprofessionals een nieuwe systematiek ontwikkeld, het Permanent Vakbekwaam-programma. Via dit jaarlijks programma kan een gecertificeerde beleggingsprofessional zijn kennis en vaardigheden actualiseren en zo aantoonbaar permanent vakbekwaam blijven. De nieuwe systematiek start begin 2020.

Voorwaarde voor DSI-certificering

Vanaf 2020 is het aantoonbaar permanent vakbekwaam zijn een voorwaarde voor DSI-certificering. Aanleiding voor DSI is de komst van nieuwe regelgeving met striktere vakbekwaamheidseisen. Voor veel professionals in de financiële dienstverlening is het aantoonbaar permanent vakbekwaam zijn al een wettelijke eis. Daarnaast vragen de zich snel opvolgende ontwikkelingen in de maatschappij om up-to-date kennis en vakbekwaamheden, aldus DSI. Bovendien is het van belang dat beleggingsprofessionals hun ‘employability’ optimaal houden. Ook wil DSI zo de werkgevers faciliteren om aan de Europese wetgeving op het gebied van vakbekwaamheid van beleggingsprofessionals te kunnen voldoen (de ESMA-Richtsnoeren).

Programma

Het Permanent Vakbekwaam-programma behandelt jaarlijks voor het vakgebied relevante, actuele thematiek op het gebied van kennis, integriteit en vaardigheden. De Adviescommissies van DSI, bestaande uit vakspecialisten, bepalen jaarlijks de thema’s die in de programma’s aan de orde moeten komen. Een programma loopt per kalenderjaar. Aan het begin van elk kalenderjaar start een nieuwe cyclus.

NIBE-SVV

Ook bij NIBE-SVV zijn we groot voorstander van periodieke toetsing. “Waar toetsing bijdraagt aan het aantonen van vakmanschap, draagt periodieke toetsing bij aan het bewaken van vakmanschap”, zo stelt onze directeur Jeanette Hadderingh in het artikel Van ‘moetje’ en ‘vinkje halen’ naar bewaken vakmanschap. Meer over de visie van NIBE-SVV op permanente educatie vindt u in dit artikel.

Het is dan ook vanzelfsprekend dat NIBE-SVV zich momenteel als opleidingsinstituut laat accrediteren door DSI in het nieuwe Permanent Vakbekwaam-programma.

We kijken ernaar uit u in 2020 met een goed en compleet programma van dienst te zijn. Met actuele artikelen die aansluiten op uw praktijk, kunt u bij ons op toegankelijke wijze aantoonbaar uw kennis bijhouden.

Meer informatie

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!