Zomerleesvoer: Zakelijke kredietverlening

Een heleboel bedrijven zijn getroffen door de coronacrisis en op zoek naar financiering om de crisis door te komen. Wil je meer betekenen voor deze bedrijven, maar ontbreekt de kennis over het kredietverleningsproces? Benut dan de rustige zomerperiode om je te verdiepen in dit onderwerp. In het boek Zakelijke kredietverlening en financieringsbeginselen wordt het kredietverleningsproces stap voor stap uitgelegd.

In de uitgave staat de financiering van ondernemingen centraal. Op overzichtelijke en concrete wijze krijg je uitleg over de stappen van het kredietverleningsproces. Naast het reguliere kredietverleningsproces is er ook aandacht voor alternatieve vormen van financieringen.

4 fasen

In 4 fasen behandelt dit boek het proces van een financieringsaanvraag. Per fase wordt ingezoomd op de inhoudelijke aspecten die bij een fase komen kijken. Fase 1 bespreekt de vorm en de inhoud van een kredietgesprek. Fase 2 laat alle elementen van een ondernemingsplan zien. In fase 3 komen alle bedrijfseconomische en fiscale onderwerpen uitgebreid aan bod en fase 4 schetst het complete plaatje van een kredietvoorstel. Om te testen of de theorie ook daadwerkelijk is begrepen, zijn naast de voorbeeldcase aan ieder hoofdstuk extra korte cases toegevoegd.
 
Als je dit boek hebt gelezen, bezit je de elementaire kennis van kredietverlening en financieringen en kun je zelfstandig een financieringstraject doorlopen: van het eerste contact tot aan het kredietvoorstel. Het boek verschaft je een helder beeld van de procedures, de onderzoeken en mogelijke uitkomsten van een financieringsaanvraag. En dat stelt je in staat om kredietaanvragers van duidelijke uitleg te voorzien en hen beter te begeleiden.

Over de auteur

Drs. Maarten van Hasselt is bedrijfseconoom en heeft zijn doctoraal bedrijfseconomie behaald aan de Faculteit der Economische Wetenschappen van de Universiteit Maastricht. Daarnaast heeft hij de Mastercourse Financial Planning aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam afgerond. Maarten is Certified Financial Planner, Gecertificeerd Financieel Planner en Erkend Hypothecair Planner. In het dagelijks leven is hij Directeur Retail bij een Nederlandse bank. Eerder was hij ondernemer en bekleedde hij diverse managementposities in de financiële sector.
 
Titel: Zakelijke kredietverlening en financieringsbeginselen
Auteur: Maarten van Hasselt
Taal: Nederlands
Bindwijze: Gebonden
Druk: Tweede druk 2018
ISBN: 9789491743764
Prijs: € 51,50
Uitgeverij: Concept Uitgeefgroep

Wil je na het lezen van dit boek nog meer weten over dit onderwerp? Dan is onze opleiding Zakelijke Kredietverlening misschien iets voor jou.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!