Verduurzaming onderdeel van hypotheekgesprek

Woningverduurzaming wordt steeds belangrijker. Ook consumenten zien in toenemende mate het nut en de noodzaak ervan in. Maar welke (financierings)mogelijkheden zijn er en hoe maak je een goede afweging tussen kosten en duurzaamheid? Adviseurs krijgen steeds vaker vragen hierover. De nieuwe online training Adviseur Duurzaam Wonen van NIBE-SVV helpt u om uw klanten goed te adviseren.

Klimaatakkoord

NIBE-SVV sluit hiermee aan bij een initiatief uit de hypotheekmarkt. Een aantal geldverstrekkers, intermediairs en opleiders, waaronder NIBE-SVV, heeft zich verenigd in het Sectorcollectief Duurzaam Wonen. Dit collectief, in totaal zo’n 80 partijen, wil een versnelling tot stand brengen in de verduurzaming van de Nederlandse koopwoningmarkt. Zo hoopt men een belangrijke bijdrage te leveren aan het bereiken van de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs.

Integratie verduurzaming in hypotheekadvies

De nieuwe opleiding Adviseur Duurzaam Wonen biedt hypotheekadviseurs de gelegenheid om te leren hoe ze klantgesprekken over woningverduurzaming kunnen voeren. Het doel hiervan is om verduurzaming in het hypotheekadvies te integreren. Hypotheekadviseurs zijn een belangrijke schakel bij het kopen van een woning of aanpassing ervan. Het hypotheekgesprek is een uitgelezen kans om de klant ook te informeren over verduurzaming van de woning en de mogelijkheden om dit te financieren.

Training Adviseur Duurzaam Wonen

In de online training Adviseur Duurzaam Wonen nemen we u mee in de actuele ontwikkelingen op het gebied van woningverduurzaming. Welke mogelijkheden tot energiebesparing zijn er? Welke voor- en nadelen hebben zij? Zijn er subsidieregelingen? Met deze en andere vragen gaat u aan de hand van voorbeelden en oefeningen aan de slag. Ook oefent u met enkele rekenmodellen om de efficiëntie en besparing van verschillende methoden te kunnen berekenen.

Voor de online training staat een tijdsbesteding van circa 3 uur. De training wordt afgerond met een toets. Na het slagen voor de toets ontvangt u het certificaat Adviseur Duurzaam Wonen.

SEH

Ook de Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH) maakt deel uit van het Sectorcollectief Duurzaam Wonen. De SEH heeft intussen de opleiding onderdeel gemaakt van de PE voor haar leden (3 B-punten). In eerste instantie moesten de SEH-leden nog voor het einde van 2020 de e-learning Adviseur Duurzaam Wonen volbracht hebben. Maar inmiddels is de termijn met een jaar verlengd.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.