Brochure aanvragen

Adviseur Duurzaam Wonen

Goed voorbereid op klantgesprekken over verduurzaming

Studiebelasting

Niveau

Training

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Vanaf prijs

€ 59,00

Duur

1 dag

Eerstvolgende startdatum

Juli 2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Zonnepanelen, spouwmuurisolatie, een warmtepomp. De consument weet dat het verduurzamen van de woning interessant kan zijn. Zowel vanuit het oogpunt van milieu als kostenbesparing. Maar waar te beginnen? Welke energiebesparingsmethode past bij hen en hun woning? Door de grote hoeveelheid aan informatie is het moeilijk kiezen voor de consument. Het is daarom ook niet vreemd dat zij jou als adviseur of makelaar bij deze keuze willen betrekken. Wil jij jouw klanten beter kunnen helpen bij vragen over woningverduurzaming? Dan is dit de training voor jou.

Officieel erkend

De training Adviseur Duurzaam Wonen is goedgekeurd door de SEH. Het afronden van de training Adviseur Duurzaam Wonen levert 3 SEH B-punten op.

Jouw loopbaan

Je werkt als financieel adviseur of makelaar en zoekt handvatten om je klanten van goed advies over duurzaam wonen te voorzien.

We gaan ervan uit dat je al adviesgesprekken voert en dat je bijvoorbeeld de opleiding Wft Consumptief Krediet, Wft Hypothecair Krediet, Woningfinanciering of Erkend Financieel Adviseur (Integraal Adviseren) hebt gevolgd.

Doel en opzet

In deze training Adviseur Duurzaam Wonen nemen we je mee in de actuele ontwikkelingen op het gebied van woningverduurzaming. Welke mogelijkheden tot energiebesparing zijn er? Welke voor- en nadelen hebben zij? Zijn er subsidieregelingen mogelijk? Met deze en andere vragen ga je aan de slag. Daarnaast oefen je met enkele rekenmodellen om de efficiëntie en besparing van verschillende methoden te kunnen berekenen. Aan de hand van voorbeelden en oefeningen verdiepen jij en jouw collega's zich in het onderwerp.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze training.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Klimaatakkoord
  • Energiebesparende voorzieningen
  • Financieringsmogelijkheden duurzame woning
  • Subsidiemaatregelen en NHG
  • Rekenmodellen

Certificaat

Je sluit de training af met een toets in de online leeromgeving. Rond je de toets met een voldoende beoordeling af, dan ontvang je het certificaat 'Adviseur Duurzaam Wonen' van NIBE-SVV.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Lesvorm

Je volgt de training via e-learning. Hierbij maak je gebruik van onze geavanceerde online leeromgeving.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten e-learning variant, bij betaling in 1 termijn

E-learning
€ 59,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 59,-
Wil je een kostenoverzicht in je mailbox ontvangen?
Stuur kosten per mail

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

NIBE-SVV regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,-(excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Als de opleiding beschikbaar is als e-learning en je kiest hiervoor, dan ontvang je altijd een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kan je bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen, verzorgd door NIBE-SVV, kunnen wij jou vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Masteropleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal jij jouw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. De 9% btw op arrangementskosten is niet aftrekbaar.

Losse examens zijn vrijgesteld van btw indien je bij jouw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling je de btw-vrijgestelde opleiding hebt gevolgd.

Wanneer je geen vooropleiding hebt gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Open avond: Vakmanschap voor verzekeringsprofessionals

Vakmanschap is van groot belang voor jou als verzekeringsprofessional. Maar hoe ontwikkel jij je vakkennis? En wat kun je doen om je te specialiseren binnen je functie? Kom erachter tijdens onze digitale open avond op dinsdag 22 juni.