Uitgelicht: Bachelor Financial Services Management

De Bachelor Financial Services Management is vernieuwd. Het grootste pluspunt van deze vernieuwing is dat de Bachelor nu veel beter dan eerst te combineren is met een baan in de financiële dienstverlening, aldus de trotse product developer Tessa Vlootman. Ze legt uit waarom.

NCOI heeft deze Bachelor al vele jaren in het aanbod. En bij NIBE-SVV kun je deze erkende opleiding sinds 2018 volgen. Tessa: “De opleiding is een flinke kluif voor studenten. Vooral als je die opleiding naast je werk moet doen. Kan dat niet anders? Zo vroegen we ons af. We hebben toen onze krachten gebundeld: NIBE-SVV bracht zijn financiële kennis en ervaring in en NCOI de ervaring met het erkend onderwijs. Samen onderzochten we hoe we het studenten met een baan erbij makkelijker konden maken, zonder dat dat ten koste gaat van de kwaliteit.”

Bottleneck

Tessa vervolgt: “De bottleneck voor met name studenten met een baan in de financiële sector is dat zij al veel verplichte opleidingen moeten volgen om vakbekwaam te blijven. Naast de Bachelor hebben ze bijvoorbeeld nog verplichtingen zoals Wft en Wft-PE. En ook moeten ze nog verdiepende vakopleidingen volgen om de klant goed van dienst te kunnen zijn. Dat maakt het volgen van de Bachelor FSM extra zwaar. En misschien onnodig, dachten we. Waarom niet een aantal van die vakopleidingen en Wft-opleidingen in de Bachelor onderbrengen? 

We wisten niet zeker of dit idee uitvoerbaar was, maar met de inbreng van NIBE-SVV, van het Opleidingsmanagement en vooral van onze kerndocenten en ook met veel bloed, zweet en tranen is het dan toch gelukt. De vernieuwing heeft veel tijd gekost, maar inmiddels staat er een solide opleiding. Daarbij is het ons gelukt om te blijven voldoen aan de strikte kwaliteitseisen die de onafhankelijke accreditatieorganisatie NVAO stelt. We zijn dan ook meer dan tevreden met het resultaat”, aldus een trotse Tessa. 

Twee vliegen in één klap

In de nieuwe Bachelor zijn een aantal vakopleidingen en meerdere Wft-opleidingen van NIBE-SVV opgenomen. Om er een paar te noemen: de training DAC6, Regels voor het Melden van Grensoverschrijdende Transacties, de Inleiding Customer Due Diligence, de module CCO: Introductie Compliance en het Awareness Programma Duurzaamheid. Je krijgt dan ook echt les van NIBE-SVV-docenten, die hun waardevolle praktijkervaring meebrengen.

Het programma is veel aantrekkelijker geworden, vindt Tessa. Ook actuele thema’s maken nu deel uit van het programma. Denk aan duurzaamheid, ethiek en innovatie. Verder is er in dit programma aandacht voor de steeds belangrijker wordende digitale en technologische ontwikkelingen. 

Volgens Tessa sluit deze Bachelor nu veel beter aan bij de ontwikkelingen in de financiële dienstverlening en op de praktijk. “Die integratie van vakopleidingen en Wft in de Bachelor is echt uniek. Dat maakt dat je met deze Bachelor echt goed uit de voeten kunt. Je slaat als het ware twee vliegen in één klap: je hebt niet alleen een Bachelor, maar je bent ook nog eens meteen inzetbaar. Want alle verplichte opleidingen die je voor je werk moet doen, zitten in de Bachelor.”

Tessa voegt nog toe: “Het eerste jaar van de Bachelor kun je ook los volgen. Handig als je wilt ervaren hoe het is om de Bachelor met je werk te combineren. En als je al vakdiploma’s hebt die ook deel uitmaken van de Bachelor, dan kun je vrijstelling krijgen. En daarmee kun je je Bachelor, die normaliter 4 jaar duurt, sneller doorlopen.”

Heb je belangstelling?

Kijk op de opleidingspagina van NIBE-SVV voor meer informatie en voor aanmelden. 

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!