HBO Bachelor Financial Services Management (FSM)

NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding

Studiebelasting

7

Vakgebied

HBO en Master

Niveau

HBO Bachelor

Erkenning

Opleidingsvariant

Avond, Dag, Zaterdag en E-learning

Duur

Langer dan 36 maanden

Eerstvolgende startdatum

December 2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als moderne financieel dienstverlener wil je optimale dienstverlening aan de klant bieden. Je werkt aan je financiële kennis en je adviesvaardigheden, zodat je je klanten overtuigend kunt helpen en een duurzame oplossing kunt bieden. Je kunt je daarin specialiseren en je verdiepen in de CDD, digitalisering, automatisering budgetbeheer of assurantie. Daarnaast werk je aan adviesvaardigheden, zodat je je klanten overtuigend kunt helpen. Tijdens de HBO Bachelor Financial Services Management (FSM) voer je opdrachten uit, waarbij je nieuwe inzichten en kennis direct toepast. Je wordt hierbij persoonlijk begeleid door topdocenten met veel ervaring in de financiële dienstverlening. Zij weten wat je nodig hebt in de praktijk. Dit praktijkgerichte programma is specifiek afgestemd op werkenden en heeft een hoog slagingspercentage. Je wordt vakkundig opgeleid tot volwaardig Bachelor en je gaat direct aan de slag met de kern van je vakgebied. De Bacheloropleiding wordt uitgevoerd door Hogeschool NCOI. Door de unieke samenwerking met NIBE-SVV ben je gegarandeerd van de expertise en actualiteit van digitale en technologische ontwikkelingen.

Resultaat

  • Je wordt opgeleid tot financieel adviseur voor consumenten of bedrijven FSM is de standaardopleiding voor iedere HBO'er binnen de financiële dienstverlening
  • Na succesvolle afronding ontvang je het officieel erkende Bachelorgetuigschrift HBO Bachelor Financial Services Management

Doelgroep

Je bent ambitieus en je bent werkzaam in de financiële dienstverlening. Je wilt je hierin verder ontwikkelen. Bovendien wil je graag een officiële HBO Bachelorgraad behalen.

Opbouw van de opleiding

De HBO Bachelor Financial Services Management (FSM) is speciaal ontwikkeld voor werkenden. De opleiding bestaat uit 3 fases en een afstudeerfase. Per fase volg je meerdere modules. Het programma biedt een aantrekkelijke combinatie van vakinhoud en vaardigheden. Om succesvol te zijn in de praktijk dien je namelijk niet alleen te beschikken over vakkennis, maar zijn juist ook praktische vaardigheden van belang.

Je werkt, afhankelijk van je studievariant, aan 1 of 2 modules op hetzelfde moment, daardoor houd je focus. Dat werkt prettig en is heel overzichtelijk. Je kunt kiezen uit meerdere studievarianten. Studeer je 's avonds, dan volg je wekelijks een bijeenkomst van 3 uur. Als je de dagstudie volgt, heb je om de week 2 bijeenkomsten die samen 1 dag duren. Ook kun je kiezen (delen van) de opleiding online te volgen.

Per fase werk je vervolgens aan een integrale opdracht en een praktijkprogramma waarin je de concrete toepassing van de opleiding verwerkt in een portfolio. Je sluit de opleiding af met een praktische afstudeeropdracht. Je afstudeeropdracht bestaat uit een onderbouwd advies dat gebruikelijk is binnen je beroepspraktijk.

Tijdens je gehele studie heb je een persoonlijke studiebegeleider als vaste contactpersoon voor alles waar je tijdens je opleiding tegenaan loopt.

Prakijkgericht leren

Als je een baan hebt die aansluit op je opleiding, dan maak je opdrachten in je eigen werkomgeving. Zo doe je ervaring op met de onderwerpen uit de opleiding.

Ligt je werk niet in het verlengde van de opleiding? Dan kun je toch deelnemen. Je loopt dan een halfjaar stage, zodat je ervaring kunt opdoen in het vakgebied. Je kunt je stage combineren met het afstuderen, maar je kunt ook eerder in de opleiding stage lopen.

Toelatingsvoorwaarden

Deze Bachelor kun je volgen als je een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4 hebt. Heb je geen van deze diploma’s? Dan kun je ook instromen met een 21+ toets, waarmee je laat zien dat je de kwaliteiten hebt die nodig zijn voor een HBO Bacheloropleiding, bijvoorbeeld door je werkervaring. Zie Toelichting HBO voor meer informatie.

Studiebelasting en duur

Deze opleiding bestaat uit 3 fases plus een afstudeerfase. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

De Bachelor heeft een gemiddelde doorlooptijd van 4 jaar. Als je door werk- of privéomstandigheden langer over je studie doet, dan kun je de duur van je studie kosteloos verlengen tot maximaal 6 jaar.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Vanwege de officiële erkenning van onze businesspartner NCOI kunnen je opleidingskosten grotendeels gefinancierd worden door de overheid, dit heet levenlanglerenkrediet. Zie Levenlanglerenkrediet voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op locatie. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je online bijeenkomsten in groepsverband, onder begeleiding van je docent.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.