Top 5 erkende HBO-opleidingen bij NIBE-SVV

Vorig jaar heeft NIBE-SVV het opleidingsaanbod uitgebreid met erkende HBO Bachelor- en Masteropleidingen, gericht op de Financial Services. Sinds de introductie van deze opleidingen neemt de belangstelling voor deze erkende opleidingen snel toe.

De top 5 van erkende opleidingen

 1. HBO Financieel Scheidingsadviseur
  (Nieuwe) financieel adviseurs Particulieren leren hoe ze klanten kunnen begeleiden die een scheiding doormaken. Van het eerste contact en de echtscheidingsmelding tot de verdeling van het vermogen. Ook de kinderen en het pensioen komen aan bod. Eveneens is er aandacht voor de benodigde vaardigheden (denk aan gesprekstechnieken).

 2. HBO Bachelor Financial Services Management (FSM)
  Deze opleiding legt een belangrijk fundament voor een carrière in de financiële dienstverlening. De opleiding bestaat uit een algemeen deel, maar daarnaast ook uit een keuzeprogramma. Dit maakt specialisatie mogelijk in een richting die u aanspreekt, zoals de toekomst van fintech of juist marketing of sales. Om klanten overtuigend van advies te kunnen voorzien, is de ontwikkeling van adviesvaardigheden ook een belangrijk aandachtspunt.

 3. HBO Bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD), specialisatie Budgetcoaching & Schuldhulpverlening
  De ingewikkelde problematiek rondom schuld, schuldsanering en hulpverlening staat steeds meer in de belangstelling. Deze specialisatie geeft inzicht in de oorzaken van geldproblemen, in budgettering en in alle relevante zaken rondom schuldhulp- en dienstverlening. Daarbij worden financiële, juridische en fiscale aspecten niet overgeslagen. Verder komen belangrijke professionele competenties, zoals effectief motiveren en het omgaan met verwachtingen en cultuurverschillen uitgebreid aan bod.

 4. Master of Business Administration (MBA) voor de Financiële Dienstverlening
  Financiële organisaties worden meer en meer IT-organisaties. Deze Master of Business Administration (MBA) voor de Financiële Dienstverlening biedt een programma dat hierop aansluit en ingaat op bedrijfsprocessen en de totstandkoming van financiële producten. Onderwerpen als beleid maken, analyseren en adviseren zijn eveneens belangrijke onderdelen van de Master.

 5. Professional Master Digitale Transformatie in de Financiële Sector
  Centraal in deze Professional Master staan de nieuwste technologische ontwikkelingen op financieel gebied, evenals de vernieuwingen op het gebied van business intelligence. Aan bod komen ook de invloed van digitalisering op financieel management, de veranderingen in de betalingswereld, nieuwe financieringsvormen en hoe hier strategisch op in te spelen is.

Vrijstellingen

Financieel dienstverleners met een Wft-, Assurantie A- of FFP-diploma opgelet: uw diploma levert vrijstellingen op binnen een aantal erkende HBO Bacheloropleidingen. Dat scheelt studietijd en -kosten.
 
Bekijk hier de mogelijkheden.
 
Wie al een HBO Bacheloropleiding heeft afgerond of jarenlange ervaring heeft, kan bij NIBE-SVV direct doorstuderen op Masterniveau. 

Studiefinanciering

De overheid ondersteunt het volgen van een HBO Bachelor- of Masteropleiding ook. Voor alle erkende opleidingen van NIBE-SVV is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering: het levenlanglerenkrediet. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar tegen heel gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid. Lees meer over het levenlanglerenkrediet.
 
Meer informatie
Volledig aanbod van erkende HBO-opleidingen.
Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!