Succesvolle bijdrage NIBE-SVV aan Europees project rond financiële educatie

NIBE-SVV heeft van de Europese Commissie een 9 gekregen voor zijn rol in het project van het European Financial Education Partnership (EFEP) dat de financiële educatie in Europa wil stimuleren.

Financiële educatie is een wezenlijk speerpunt voor de financiële sector, op zowel nationaal als Europees niveau. Het European Financial Education Partnership − een consortium van bancaire opleiders, banken en universiteiten − werkte de afgelopen twee jaar daarom aan het belang, de kwaliteit, de toegankelijkheid en efficiëntie van financiële educatie. NIBE-SVV participeerde in dit consortium als partner verantwoordelijk voor procesevaluatie en kwaliteitsbewaking. Naar volle tevredenheid, zo blijkt uit de projectevaluatie van de Europese Commissie, die het project financieel steunde. In Nederland is NIBE-SVV partner van het platform Wijzer in Geldzaken, een initiatief rond financiële educatie van ruim 40 partijen uit de financiële sector, de overheid, voorlichtings- en consumentenorganisaties en de wetenschap.

NIBE-SVV actief in Europa

NIBE-SVV is op meer Europese fronten actief. Zo is NIBE-SVV sinds 2011 voorzitter van EBTN, de Europese vereniging van opleiders in de bancaire sector. Met leden in meer dan 20 Europese landen is EBTN de verenigde stem van deze kennispartners in de financiële branche. EBTN is gevestigd in Brussel en werkt nauw samen met de Europese Banken Federatie.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Buiten het klaslokaal

Wist je dat we ook buiten onze opleidingen bouwen aan een krachtige financiële sector? Ook buiten het klaslokaal houden wij je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied.