Succesvolle bijdrage NIBE-SVV aan Europees project rond financiële educatie

NIBE-SVV heeft van de Europese Commissie een 9 gekregen voor zijn rol in het project van het European Financial Education Partnership (EFEP) dat de financiële educatie in Europa wil stimuleren.

Financiële educatie is een wezenlijk speerpunt voor de financiële sector, op zowel nationaal als Europees niveau. Het European Financial Education Partnership − een consortium van bancaire opleiders, banken en universiteiten − werkte de afgelopen twee jaar daarom aan het belang, de kwaliteit, de toegankelijkheid en efficiëntie van financiële educatie. NIBE-SVV participeerde in dit consortium als partner verantwoordelijk voor procesevaluatie en kwaliteitsbewaking. Naar volle tevredenheid, zo blijkt uit de projectevaluatie van de Europese Commissie, die het project financieel steunde. In Nederland is NIBE-SVV partner van het platform Wijzer in Geldzaken, een initiatief rond financiële educatie van ruim 40 partijen uit de financiële sector, de overheid, voorlichtings- en consumentenorganisaties en de wetenschap.

NIBE-SVV actief in Europa

NIBE-SVV is op meer Europese fronten actief. Zo is NIBE-SVV sinds 2011 voorzitter van EBTN, de Europese vereniging van opleiders in de bancaire sector. Met leden in meer dan 20 Europese landen is EBTN de verenigde stem van deze kennispartners in de financiële branche. EBTN is gevestigd in Brussel en werkt nauw samen met de Europese Banken Federatie.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!