Save the date: 5 oktober nieuw NIBE-SVV-webinar

Zet deze datum alvast in je agenda: 5 oktober. Dan zendt NIBE-SVV een nieuw webinar uit: Compliance: over Richtlijnen, Risico’s en Red Flags. Ben jij een speurder? Te gast bij dit webinar is Dick Alblas, financieel juridisch expert, advocaat bij Vos & De Lange Advocaten en kerndocent bij onze UvA Academie voor Bank en Verzekeringen. Hij gaat in op de trends en ontwikkelingen op het gebied van compliance.
 
Tijdens het webinar op 5 oktober a.s. gaat Jeanette Hadderingh (directeur NIBE-SVV) in gesprek met Dick Alblas over compliance en de grote hoeveelheid aan actualiteiten op dit gebied. Ook de trends in frauderegelgeving, digitalisering, preventie, monitoring en innovatie komen aan bod. En wat zijn de gevolgen die deze trends hebben voor de werkzaamheden in de financiële sector?

Voor met name CDD-medewerkers en compliance officers, bestuurders, (compliance) adviseurs en HR-medewerkers bij banken, verzekeraars, betaaldienstverleners en andere financiële instellingen is dit webinar dan ook een echte aanrader.

Focus webinar

Compliance is een relatief jong vakgebied en voortdurend in ontwikkeling, evenals de criminelen. En de Wwft vereist regie en beleid. De praktijk is echter weerbarstig en criminaliteit lijkt ons steeds een stapje voor te zijn. Ben jij een speurder? Het is tijd om het tij te keren.

We zien inmiddels al duizenden nieuwe medewerkers die zich bezighouden met compliance. Zijn zij de nieuwe politieagenten? Waakzaam en dienstbaar? Is dat de oplossing bij opsporing?

Welke impact hebben corona, privacyregels en zorgplicht? Hoe ver gaat de zorg voor de samenleving? Wat is de rol van de toezichthouder? Hoe zit het met de nieuwe leidraden en welke plichten komen daaruit naar voren? En, kan er worden samengewerkt in de sector? Daarover gaat ons webinar ‘Compliance: over Richtlijnen, Risico’s en Red Flags’.

Interactief

Het webinar maakt deel uit van de succesvolle reeks ‘Focus op vakmanschap’. De webinars uit deze reeks zijn interactief. Kijkers kunnen via de chatfunctie gedurende de live-uitzending vragen stellen. Het webinar is ook op een later tijdstip on demand terug te kijken. Heb je nu al vragen over dit onderwerp? Stel ze alvast bij je aanmelding.

Datum en tijd

Maandag 5 oktober 2020 van 20.30 uur tot 21.15 uur.

Aanmelden

Meld je hier aan voor het webinar. Deelname aan het webinar is kosteloos.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Op Vrijdag, 23 Oktober, 2020, 16:30

ESMA-actualiteiten – nieuws van de toezichthouders

De European Securities and Markets Authority (ESMA) wil met een Europese aanpak de beleggingsmarkt zo zuiver mogelijk houden. En dat een Europese aanpak hard nodig is, blijkt wel uit de afgelopen maanden. Zo bericht de AFM in oktober dat zij steeds meer signalen krijgt over dubieuze beleggingen van buitenlandse aanbieders. Ook de uitbraak van COVID-19 heeft een aanhoudende impact op de financiële markten in de EU. ESMA volgt samen met de nationale bevoegde autoriteiten (NCA’s) de situatie nauwlettend. Op de pagina ‘Our response to COVID-19’ staan de aanbevelingen en maatregelen voor financiële marktdeelnemers.

Lees verder

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Buiten het klaslokaal

Wist je dat we ook buiten onze opleidingen bouwen aan een krachtige financiële sector? Ook buiten het klaslokaal houden wij je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied.