Webinars

Webinars

Webinar: ‘Compliance: over Richtlijnen, Risico’s en Red Flags’

Datum en tijd

Maandag 5 oktober 2020 van 20.30 tot 21.15 uur

Gastspreker

Dick Alblas (Vos & De Lange Advocaten)


   

Wat zijn de trends en ontwikkelingen op het gebied van compliance? Daarover gaat ons webinar op 5 oktober 2020. Jeanette Hadderingh (directeur NIBE-SVV) gaat in gesprek met Dick Alblas (advocaat bij Vos & De Lange Advocaten en kerndocent bij onze UvA Academie voor Bank en Verzekeringen) over compliance en de grote hoeveelheid aan actualiteiten op dit gebied. Ook de trends in frauderegelgeving, digitalisering, preventie, monitoring en innovatie komen aan bod. En wat zijn de gevolgen die deze trends hebben voor de werkzaamheden in de financiële sector?

Voor met name CDD-medewerkers en compliance officers, bestuurders, (compliance) adviseurs en HR-medewerkers bij banken, verzekeraars, betaaldienstverleners en andere financiële instellingen is dit webinar dan ook een echte aanrader.

Interactief

Het webinar maakt deel uit van de succesvolle reeks ‘Focus op vakmanschap’ en heeft een interactief karakter. Kijkers kunnen via de chatfunctie gedurende de live-uitzending vragen stellen. Het webinar is ook op een later tijdstip on demand terug te kijken. Nu al vragen? Stel ze gelijk bij je aanmelding!

Webinar terugkijken

Webinar terugkijken

Programma webinar ‘Compliance: over Richtlijnen, Risico’s en Red Flags

Compliance is een relatief jong vakgebied en voortdurend in ontwikkeling, evenals de criminelen. En de Wwft vereist regie en beleid. De praktijk is echter weerbarstig en criminaliteit lijkt ons steeds een stapje voor te zijn. Ben jij een speurder? Het is tijd om het tij te keren.

We zien inmiddels al duizenden nieuwe medewerkers die zich bezighouden met compliance. Zijn zij de nieuwe politieagenten? Waakzaam en dienstbaar? Is dat de oplossing bij opsporing?
 
Onderwerpen die aan bod komen:

  • spraakmakende casussen: vragen stellen, herkennen, red flags
  • het belang van compliance
  • impact van corona, privacyregels, monitoring en zorgplicht
  • klantbelang versus bedrijfsbelang: de dilemma’s
  • nieuwe leidraden en plichten die daaruit voortkomen

Over de gastspreker

Dick Alblas is advocaat bij Vos & De Lange Advocaten en kerndocent bij onze UvA Academie voor Bank en Verzekeringen.

Mogelijk vind je dit ook interessant:

Relevante opleidingen

Bekijk het complete opleidingsaanbod op het gebied van compliance
 
Relevante publicaties

Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.