Leergang Next Insurance Professional start weer in september

De leergang Next Insurance Professional, die NIBE-SVV samen met de Insurance Academy van het Verbond van Verzekeraars heeft ontwikkeld, gaat weer van start op 11 september. Verzekeringsprofessionals maken in deze leergang kennis met verschillende vaardigheden die nodig zijn om als financieel professional op de toekomst voorbereid te zijn.

Big data

De leergang gaat in op de opkomende technologische mogelijkheden en reikt manieren aan om te anticiperen op toekomstige ontwikkelingen en op toekomstige behoeften van klanten. En niet onbelangrijk, ook komt aan bod hoe de organisatie daarin is mee te krijgen. Bijzondere aandacht is er voor big data. Analyse van big data verschaft inzicht in de richting waarin de marktsegmenten zich bewegen. Maar waarmee moet u rekening houden bij het gebruik ervan? Ook dat komt aan de orde. En niet alleen wet- en regelgeving, maar ook thema’s als ethiek en solidariteit staan op het programma.

Voor wie?

De training is ontwikkeld voor medewerkers en leidinggevenden van verzekeraars, volmachtbedrijven of van andere financieel dienstverleners, zoals verzekeringsadviseurs, programmamanagers en productontwikkelaars.

Modules

De leergang bestaat uit 4 modules. U kunt de gehele leergang doorlopen, maar alle modules zijn ook los te volgen. De modules zijn praktijkgericht, zeer toegankelijk en behandelen de meest actuele stand van zaken. De leergang is opgebouwd uit de volgende modules:

  • module Next insurer: vision and strategy;
  • module Soft skills next insurance professional;
  • module Next financial skills;
  • module Next customer big data analytics.

Duur, tijdsbesteding en kosten

Elke module bestaat uit 2 bijeenkomsten. Een bijeenkomst duurt van 13.00 tot 16.00 uur of van 19.00 tot 22.00 uur. De hele leergang omvat daarmee 8 bijeenkomsten in een tijdsbestek van circa 5 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5 à 15 uur per bijeenkomst.
De kosten van de totale leergang bedragen € 3.124. Een losse module kost circa € 931.

Examen en diploma

Ter afronding van de leergang maakt u een praktijkgerichte eindopdracht. Bij een voldoende beoordeling van deze opdracht ontvangt u het diploma ‘Next Insurance Professional’. Bij afronding van een losse module ontvangt u een bewijs van deelname.

Onderdeel van NEXT Academy

De leergang maakt deel uit van de NEXT Academy. Deze academy biedt opleidingen en trainingen die aansluiten bij de digitalisering, vaktechnische ontwikkelingen en nieuwe beroepen in de sector. Het aanbod van de NEXT Academy haakt aan op de skills die u vandaag én morgen nodig heeft. Denk aan thema’s als fintech, blockchain, artificial intelligence (AI), privacy, security, big data en business intelligence, maar ook aan agile werken, robotadvies of nieuwe ontwikkelingen rondom payments, fraude en (crowd)funding.

Geïnteresseerd?

Ook kunt u contact opnemen met een van de opleidingsadviseurs van NIBE-SVV via telefoon 035 750 6155.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!